Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

“A forradalmi lépéseink elején megígértük, hogy olyan új szériákat is elkészítünk, amik megfelelnek az új stratégiánk irányzatával és amik tovább biztosítják a Harley-Davidson legendát” – mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson ügyvezető igazgatója, elnöke. “Ebben a tudatban büszkén mutatom be a limitált Icons kollekciót, egy olyan extravagáns szériát, amikben egyszerre láthatjuk a régmúltat és a fényes jövőt.”

Az Icons kollekció évente mindössze egy vagy két modellel bővül. A különleges, limitált motorok egyedi gyártósoron készülnek, egyszeri gyártással, sorszámmal ellátva. A tulajdonos egy eredetiséget igazoló okmányt is kap hozzá.

Az Electra Glide Revival egy retró-klasszikus motorkerékpár azoknak a nosztalgiázóknak, akik stílusosan, jellegzetesen és végtelenül szeretnek motorozni. Világszinten mindössze 1500 darab készül belőle, előre láthatóan április végén érkeznek a Harley-Davidson kereskedésekbe.

ElectraGlideRevival_4

A modell kinézetét az 1969-es Electra Glide-tól kapta, azaz az első “denevér-szárnyas” Harley-Davidsontól. Ez a jellegzetes fejidom az idők során igazi Harley-Davidson ikonná vált. 1969-ben a kiegészítőként kapható fejidom és oldaldoboz csak fehér üvegszálas színben volt kapható, amit az új modellen hagyományosan gyöngyház fehérre fényeztek. A korabeli tank embléma és az Electra Glide felirat az első sárvédőn teljessé teszik a külsőt. Egyféle tri-tone fényezéssel lesz kapható az eredeti 1969-es motorhoz hűen, azaz a két tónusú benzintank Hi-Fi kék és fényes fekete színben a hozzá tartozó fényes fehér díszcsíkkal, Hi-Fi kék sárvédőkkel és oldalidomokkal.

“Nagyon változó időket élünk, minden folyamatosan változik” – mondta Brad Richards, a Harley-Davidson vezető dizájnere és sztájlisztja. “Az Electra Glide Revival ezeknek a napi turbulenciáknak az ellentéte, ahol újra megismerhetjük a nagy amerikai túrázók eredeti Harley-Davidson stílusát.”

Az Electra Glide Revival külsejének meghatározó eleme a fekete-fehér borítású, króm csíkos, egyszemélyes ülés, amit egy állítható csillapítású rugó tart, visszahozva az 1960-as évek Harley-Davidson FL modelljeinek hasznos kiegészítőjét és az igazi kényelmet.