Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Manapság egyre trendibb kifejezések a bőrápolás, bőrápolási rutin és bőrdiagnosztika. A kozmetikusok és szépségiparban dolgozók egyöntetű véleménye, hogy a bőrápolás mindennek az alapja, ehhez viszont tisztában kell lennünk saját bőrtípusunkkal, bőrünk állapotával és ennek megfelelően azokkal a termékekkel, amelyek segítségével kialakíthatjuk napi bőrápolási rutinunkat.

A bőr testünk legnagyobb szerve, egy átlagos ember testsúlyának mintegy 16%-át teszi ki. Rengeteg belső és külső káros tényezőnek van kitéve nap mint nap, a helytelen táplálkozási szokások, nem megfelelően megválasztott életmód, vízhiány és napsugárzás nagy mértékben befolyásolják állapotát. Ahhoz, hogy igazán tudatos arcápolási rutint alakítsunk ki, ismernünk kell bőrünket. Tudnunk kell, milyen a bőrtípusunk, melyik összetevő hogyan és hol hat, valamint jól kell megválasztanunk a különböző bőrápolási termékeket. Felmerülhet azonban a kérdés, hogyan tudhatjuk meg mindezt bőrünkről?

A bőrdiagnosztika a bőr állapotának korrekt és pontos megítélését szolgálja. Legyen szó bőrünk állapotának felméréséről vagy valamely látható probléma kezeléséről, nagy szerepe van a precíz diagnosztikának. Mindemellett arra is lehetőséget ad, hogy figyelemmel kísérjük egy-egy kezelés hatékonyságát, eredményességét.

A digitalizáció világában a bőranalízis egy új, professzionális high-tech rendszer az arcbőr azonnali és pontos diagnosztizálásához. A mindössze 10 perces állapotfelmérés során a vendég közvetlenül a tablet képernyőjén keresztül tudja követni az elemzést, melynek eredményei vendégenként elmenthetőek az adatbázisban, így a kozmetikus szakember folyamatosan követheti a kezelések hatékonyságát.

„A bőrdiagnosztika egy fontos állomása a bőrápolásnak, hiszen segítségével a vendégek pontos képet kaphatnak bőrük állapotáról és arról is, milyen kezelések szükségesek a továbbiakban, milyen termékek tudnak javulást előidézni a sokszor szabad szemmel nem látható problémákon” – mondta Alessandro Farina, a Vagheggi Magyarország Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa. 

Mit vizsgál a bőrdiagnosztikai berendezés?

A különböző nagy felbontású és nagy pontosságú optikákat használó videokamera rendszer 3 különböző diagnosztikai megközelítést tesz lehetővé.

  1. Cleansing program: pontos képet kaphatunk többek között bőrünk hidratáltsági fokáról, rugalmásságról, a faggyútermelődés és pórusok állapotáról.
  2. Age care program: célja a bőr öregedésével összefüggő főbb bőrproblémák diagnosztizálása, majd a megfelelő kezelések és age care termékek ajánlása.
  3. Kamera: ennél a szabad elemzéses módszernél a kamera a test más területein is alkalmazható.

„Tapasztalataink szerint egyre többen fektetnek hangsúlyt a mindennapi bőrápolásra. Ebben óriási segítséget nyújthat kezdőlépésként a bőranalízis, hiszen teljes és pontos képet ad bőrünk állapotáról, a ráncok valódi mélységéről. Ez azonban önmagában nem elég: szükségünk van egy megfelelő szaktudással rendelkező szakemberre, aki segít kialakítani egy személyreszabott bőrápolási rutint, termékeket ajánl otthoni használatra és elvégzi a szükséges kezeléseket. E kettő -szakember és berendezés- egymást kiegészítve, eredményes és tartós hatást hivatott elérni” – árulta el Alessandro Farina.