Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Åke Nordin 1978-ban az első Kånken megalkotásával egy olyan iskolatáskát készített a svéd diákok számára, amely enyhíteni tudta a tankönyvek cipelése nyomán kialakult derék- és hátfájdalmakat. Ezek a hátizsákok azóta a világ számos országában, széles körben elterjedtek és közkedveltté váltak. Az ikonikus formatervezés mellett a gyártó számára fontos a megújulás is, így 2020-ban két új Kånken termékkel bővíti palettáját.

Fjallraven_Kanken_Totepack

A Kånken Totepack egy olyan válltáska, amely speciális kialakításának köszönhetően, igazából két táska is egyben – hordhatjuk a vállon, mikor épp a városban sétálunk, vagy pedig hátizsákként, ha éppen biciklire pattannánk, és nagyobb mozgásszabadságra lenne szükségünk. Amennyire csak lehet, hasonlít az eredeti Kånken hátitáskára, és ugyanúgy megtalálható benne a praktikus üléspárna a spontán kirándulások pihenőihez, valamint a 13 hüvelykes laptopok számára kialakított biztonságos rekesz, így azt sem kell otthon hagynunk, ha szükségünk lenne rá.

Fjallraven_Kanken_Hip_Pack

Ki ne emlékezne azokra az időkre, amikor az övtáska az egyik legdivatosabb kiegészítőnek számított? A Fjällräven 2020-ban ismét divatba hozza ezt a praktikus viseletet, és népszerű termékcsaládját kiegészíti a Kånken Hip Pack övtáskával. A táska az eredeti Fjällräven Kånken anyagából készült, és az ikonikus logó is helyett kapott az elején.

További újdonság, hogy 2020 tavaszán a legújabb terméktípusok mellett a klasszikus Kånken hátizsákokból is új színváltozatok kerülnek a boltok polcaira.