Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Wizz Air fontos mérföldkőhöz érkezett, amikor HA-LTI lajstromjellel Budapesten landolt a Wizz Air flottájának utolsó Airbus A321ceo típusú repülőgépe.

Az így 119 darabosra bővülő flotta egyben korszakváltáshoz is érkezik, hiszen ez a repülőgép lesz az utolsó, amelynek a hajtóműve az eddig elérhető technológiával készült. A WIZZ flotta ezután érkező új Airbus gépei már új, még környezetkímélőbb neo hajtóművekkel érkeznek.

Az A321neo új generációs hajtóművei és a kabintér iparági referenciát jelentő újításai önmagában mintegy 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményeznek. A neo hajtóművekkel szerelt repülőgépek környezetvédelmi szempontból is a világ élvonalához tartoznak: zajterhelésük és nitrogén-oxid-kibocsátásuk közel 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest. Ennek is köszönhető, hogy az A320neo és a gépcsalád többi tagja a világ leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgépeivé váltak.

A Wizz Air repülőgépeinek károsanyag-kibocsátása az elmúlt években folyamatosan csökkent és a következő években ez a trend folytatódni fog. Az előttünk álló évtizedben a Wizz Air utasainak egy kilométerre vetített CO2 kibocsátása további 34%-kal alacsonyabb lesz.

Wizz Air A321

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója elmondta: „Izgatottan várjuk az utolsó Airbus A321ceo repülőgépet a flottánkban. Az Airbus A321ceo típusnak kulcsszerepe van a Wizz Air fejlődésében és abban, hogy az iparág legalacsonyabb költségszintje mellett a legzöldebb, legbiztonságosabb és leggyorsabban növekvő légitársaságok egyikévé váltunk Európában. Új fejezetet nyitunk a történelmünkben, hiszen mostantól a flottánkhoz csatlakozó minden új repülőgép a légiközlekedési ipar egyik legkorszerűbb és leginkább környezetbarát technológiájú hajtóműveivel lesz felszerelve. Elkötelezettek vagyunk, hogy utaskilométerenként egyre csökkenő ökológiai lábnyom mellett továbbra is alacsony árakon magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk. Remélem, hogy hamarosan találkozunk valamelyik modern repülőgépünk fedélzetén.”