Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Mercedes-Benz V-osztály 2014-es premierje egy teljesen új tervezői szemléletről árulkodott a megjelenés, a minőségi összhatás és a biztonsági felszereltség terén. A koncepció sikerét igazolja, hogy a megjelenés óta 209 000 darab V-osztályt értékesítettek világszerte, 2018-ban pedig 64 000 eladott darabbal sikerült éves értékesítési rekordot beállítania a márkának. A most bemutatott frissítések új lendületet biztosítanak a sikermodell számára. A legfontosabb újdonság az átdolgozott orrkialakítás és az OM 654-es négyhengeres dízelmotor-generáció megjelenése, amelyben a csúcsot a 239 lóerős V 300 d modell jelenti. A V-osztályhoz elérhetővé válik a 9G-TRONIC automata váltó, emellett pedig a már ismert biztonsági és vezetési segédrendszerek, mint például az Active Brake Assist tudása is sokat fejlődött. A megújult V-osztály Európában 2019 márciusától lesz rendelhető. A Mercedes-Benz Vans üzletága az [email protected] stratégia mentén folytatja fejlődését, így hamarosan egy teljesen elektromos modellváltozat is bemutatkozik majd.

A modell stuttgarti formatervezői olyan megjelenést alkottak a típusnak, amely hűen követi a jelenlegi Mercedes-Benz személyautók formanyelvét. A megújult V-osztály új orrkialakításának köszönhetően az autó még szélesebbnek tűnik. Ezt a hatást erősíti egyébként az új, nagyobb légbeömlőkkel rendelkező lökhárító és a gyémántmintás hűtőrács is, valamint a rács közepén, két ezüstszínű léc közé elhelyezett Mercedes-csillag.

A személyreszabhatóság, mint koncepció az AVANTGARDE és az EXCLUSIVE vonal része maradt, míg az AMG vizualitásban erősített az új krómbetétes hűtőráccsal és az eddigieknél is sportosabb összhatással.

A sikeres fekete-fehér árnyalatok mellett megjelent a grafit- és a szelenitszürke metálfényezés, valamint egy teljesen új választható szín, az acélkék is.
Bár az új jácintvörös metálfényezés a megújult V-osztály igazán érzelmes oldalát mutatja, a négyféle új könnyűfém keréktárcsa erőteljes és modern kiállást biztosít az autónak. A magasfényű feketére fényezett, ötküllős, 17-colos és a magasfényű termolitszürke, 18-colos, könnyűfém keréktárcsák épp olyan különlegesek, akár az ugyancsak 18 colos, ötküllős, fekete kerekek. Az új kerékportfólió csúcsát a magasfényű, feketére fényezett 19 colos, tízküllős könnyűfém keréktárcsák jelentik.

v-class

A megújult V-osztály belső terében szintén a jelenlegi Mercedes-Benz személyautó-kínálat modelljeinek megoldásai köszönnek vissza, így az autót belül is a letisztult, modern stílus jellemzi. A V-osztály új légbeömlőket kapott, sportosabb turbina-kialakítással, amely még könnyebben állítható. Szintén az autó belső kialakításához tartozik az egyszerre modern és elegáns benyomást keltő új, „tartufo” nappabőr kárpitozás. Ami a V-osztálynál használt anyagokat illeti: a fekete és selyembézs színben is elérhető Lugano bőr- és nappabőr kárpitozással és a Santos fekete szövettel együtt összesen hatféle különböző kárpitozás érhető el világos és sötét színekkel.

A vezetőülés mögötti első sor opcionálisan elérhető luxusülései az S-osztályhoz hasonlóan már teljesen hátradönthetők, miközben már hátmasszázst és klimatizálást is kínálnak. Az új V-osztály így tökéletesen töltheti be a VIP utazóbusz szerepét, pihentető wellness környezetet kínálva az autó utasainak.
(BrandTrend)