Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

A norvég székhelyű és vitorlázás terén globálisan piacvezető Helly Hansen márka a napokban jelentette be partnerségét a New York Yacht Club American Magic csapattal, akik a nemzetközi professzionális vitorlázás legrangosabb díján, a 36. alkalommal megrendezett Amerika Kupán az USA színeiben induló versenyzők. Több mint 140 év innovációval a háta mögött, továbbá olyan maximális teljesítményt lehetővé tevő felszereléseket előállítva, amelyekben világszerte szakemberek bíznak, a Helly Hansen ezúttal az American Magic számára alkot vitorlás felszereléseket. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy immár közös céljuk, hogy visszanyerjék az Amerika Kupát, és ezzel hazahozzák az Amerikai Egyesült Államokba az „Auld Mug”-ot, a nemzetközi sport legrégebbi trófeáját.

„Egy melegen, szárazon és kényelmesen vitorlázó csapat az, aki a legjobb formáját tudja hozni, ha teljesítményről van szó” – nyilatkozta Terry Hutchinson, az American Magic ügyvezető igazgatója és kapitánya. „Nagy önbizalmat ad nekünk, hogy egy olyan partnert tudhatunk magunk mellett, amely az elmúlt bő évszázad során számtalan innovációt tudhat magáénak a tengerészeti felszerelések terén. Az Amerika Kupa nagyrészt a technológia határainak feszegetéséről szól, így nagyon izgatottak vagyunk, hogy a legmagasabb minőségű Helly Hansen termékeket viselhetjük a vízen és a szárazföldön egyaránt.”  

Terry Hutchinson kapitány vezeti majd a 11 főből álló csapatot egy AC75 egytestű foiling hajón, amelyet kimondottan a következő Amerika Kupára terveztek. Ezt megelőzően, az American Magic számos Amerika Kupa World Series regattán versenyez majd a következő három évben, amely a Prada Kupán, a Challenger döntő során tetőzik majd 2021 elején. A Prada Kupa nyertese ugyanis nem mással, mint a címvédő Emirates Team New Zealand csapattal néz majd szembe az Amerika Kupa mérkőzésén, amelyet 2021 márciusában rendeznek meg Auckland városában, Új-Zélandon.

A díjnyertes Helly Hansen felszereléseket és technológiákat a világ egyik legjobb vitorlás csapatának tapasztalatával ötvözve, az American Magic célja nem más, mint hogy megmérkőzhessen a címvédővel és hazavihesse az USA-ba az Amerika Kupát. A Helly Hansen és az American Magic olyan vitorlás felszereléseket fejlesztenek együtt, amelyek amellett, hogy maximális teljesítményt nyújtanak, az USA-székhelyű csapat identitását is megőrzik.

Paul Stoneham

“A Helly Hansen történelme felülmúlhatatlan a vitorlás szakemberek számára maximális teljesítményt nyújtó felszerelések gyártása terén” – nyilatkozott Paul Stoneham, a Helly Hansen vezérigazgatója. “Minden egyes anyag, varrat, sávdísz és cipzár nagy jelentőséggel bír, hogy a csapatok egy ilyen gyorsan változó környezetben is tökéletesen eleget tegyenek kötelezettségeiknek. Megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködhetünk az American Magic csapattal, és segíthetjük őket álmuk beteljesítésében, azaz a kupa hazahozatalában.”
(BrandTrend)