Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A LEGO Csoport és a Bugatti Automobiles S.A.S. bemutatta az új LEGO® Technic Bugatti Chiront. Az 1:8 méretarányú szuperautó június 1-jétől kapható.

A Molsheimben gyártott ultramodern szuperautó újragondolt változatában a LEGO® Technic Bugatti Chiron modell egyesíti a francia luxus autómárka örökségét jelentő ikonikus tervezést és a LEGO Technic elemeket.

42083_LEGO_Technic_06

Az új modell magába foglalja a világ számára két éve bemutatott Chiron varázsát, erejét és eleganciáját, amelyet most LEGO Technic változatban hívtak életre, autentikus és egyedi építési élményt kínálva ezzel az autókedvelők és a LEGO rajongók minden korosztályának.

Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: “Nagyon izgatott vagyok az új modell miatt. A LEGO tervezői elképesztő munkát végeztek az ikonikus Bugatti dizájn részleteinek megörökítésével. Örökérvényű igazság, hogy a LEGO kockák segítségével bármit megépíthetünk, amit elképzelünk, a LEGO Technic pedig jó példa erre. Ez egy hatalmas modell, amit alig várok, hogy magam is elkezdhessek megépíteni. Mindig is lelkesedtem a mérnöki tudományok iránt, és ennek a modellnek a tervezése és a részletei igazán magával ragadóak.”

Stephan Winkelmann, a Bugatti Automobiles S.A.S. elnöke hozzátette: „A bizonyított tervezési és technológiai szakértelmüknek köszönhetően a LEGO Csoport és a Bugatti saját piacuk vezető márkái. A LEGO Technic Bugatti Chiron modellje ennek a tökéletes kapcsolatnak a kifejezése. Lenyűgöz az a pontosság és kifinomultság, amellyel a szuperautónkat a LEGO világ részévé tették, és biztos vagyok benne, hogy mind a LEGO kockák, mind a Bugatti rajongói imádni fogják ezt a terméket.”

42083_LEGO_Technic_05

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, gondosan elrejtve a motorháztető alatt, amely segítségével a LEGO.com/technic oldalon különleges tartalmakhoz lehet hozzáférni. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot, amellyel a hátsó légterelő mozgatható,  a maximális sebesség elérésének érdekében.

A motorháztető alatt diszkréten megbújva található egy valódi Buggati Chiron részlet: egy elegáns Bugatti táska. A Bugatti szellemiségéhez híven ez a modell is tükrözi a gyártó védjegyét képező klasszikus két tónusú kékes színvilágot, valamint egy matrica szett is rendelkezésre áll, amellyel az apró részletek is kidolgozhatók és az építmény teljesen hitelessé válhat.

42083_Csomagolas_01

Az utolsó, művészi vonást a készletet rejtő exkluzív doboz jelenti, amely tartalmaz egy stílusos gyűjtői útmutatót, átlátható építési instrukciókkal. A rajongók emellett egy kilenc részes, a LEGO és a Bugatti szakértői által készített podcast segítségével merülhetnek el a tervezés mögötti kreatív munkafolyamatokban.
(BrandTrend)