Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Visa bemutatta új, a közlekedés élményét javító programját, amely érinti a közlekedés összes módját, legyen az közúti, légi vagy vasúti közlekedés. A légitársaságokkal, közlekedési vállalatokkal, autógyártókkal, autókölcsönző cégekkel, parkolási társaságokkal, és üzemanyag forgalmazókkal kötött közvetlen együttműködéseknek köszönhetően a Visa innovatív megoldásokkal járul hozzá olyan új technológiák bevezetéséhez, melyek az utazás bármely formájában alkalmazhatóak.

A Transportation Centre of Excellence bárhol elérhető szolgáltatás, mely az Innovációs Központok és Stúdiók globális hálózatán keresztül egyesíti a különböző Visa programok területeit és eredményeit, mint például a Visa Developer Platform, a Visa Token Service, a Visa Ready for Transit és a Visa Global Transit Solutions.

Bill Gajda, a Visa innovációért és stratégiai együttműködéseiért felelős alelnöke elmondta: “Az emberek ma gyorsan és egyszerűen akarnak eljutni az úti céljukhoz, függetlenül attól, hogy munkába vagy nyaralni mennek. Sajnos a jegyvásárlás, a parkolási díj vagy a benzin kifizetése gyakran kényelmetlen a sorbanállások, a komplikált jegyárusító automaták és az elavult közlekedési rendszerek miatt. A Transportation Center of Excellence azt vizsgálja, hogyan alakíthatják át az új technológiai megoldások az utazás élményét a digitális hitelesítő adatok használatával, ezzel is egyszerűsítve a közlekedési szolgáltatók számára, hogy zökkenőmentesen építsék be a fizetési szolgáltatásokat az ügyfélutakba.”

_1AU7174

Az emberközpontú program új technológiák alkalmazásával bővíti a lehetőségeket a kulcsfontosságú közlekedési ágakban, többek között:

  • Gépkocsi – A Business Intelligence által készített Connected Car tanulmány alapján 2025-re több mint 293 millió csatlakoztatott gépkocsi (connected car) lesz az utakon. A Visa világ legnagyobb autógyártóival azon dolgozik, hogy a biztonságos fizetési rendszerek elérhetőek legyenek az autók fedélzeti számítógépein. A fejlesztések korai szakaszában a felhasználási lehetőségek közé az üzemanyagért és a biztosításért való fizetés tartozik. Ahogy a fogyasztói szokások változnak, a jövőbeni lehetőségek bővülhetnek a közösségi utazással, a használatalapú biztosítással és az elektromosautó feltöltéssel.
  • Parkolás – A közúti közlekedésben tapasztalt zsúfoltság miatt szükség van arra, hogy hatékony megoldások szülessenek a parkolás és közlekedés kezelésére. A londoni innovációs központjában a Visa együtt dolgozik start-upokkal és fintech vállalatokkal olyan új technológiák kidolgozásában, amelyek segítségével könnyebb lesz a parkolóhelyet találni és egyszerűbb lesz a parkolási díj fizetés.
  • Tömegközlekedés – Az ENSZ kutatása szerint 2050-re a világ népességének 66 százaléka városokban él majd, ezért rendkívül fontos a tömegközlekedés fejlesztése és intelligens technológiák alkalmazása. A Visa már korábban elindította Global Transit Solutions megoldását az érintésmentes fizetési lehetőségek fejlesztésére, mely egyszerűsíti a mindennapok utazásait. Ezzel párhuzamosan a Visa folyamatosan vizsgálja, hogy milyen lehet a tömegközlekedés következő generációja, amelyben a helyi szolgáltatások, a Bluetooth és a biometrikus megoldások egyszerűbbé tehetik az utazásokat.
  • Légiközlekedés – A Visa közös fejlesztői eseményeket szervezett a legnagyobb légitársaságokkal közösen, együttműködve velük az ügyfelek utazásainak átalakításában az utazás tervezésétől a jegyvásárláson át a repülési élményekig olyan új technológiák alkalmazásával, mint például a virtuális valóság.

Gajda hozzátette: “A Visa létrehozott egy olyan együttműködésen alapuló környezetet, mely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy újra gondolják az utazás bármely formáját a rendelkezésre álló fejlesztési elemekkel, így váltva valóra az elképzeléseket. A Visa Developer Platformján a fejlesztők API-k, azaz alkalmazásprogramozási interfészek és SDK (szofttverfejlesztői készletek) széles köréből válogathatnak a kereskedelmi alkalmazások új generációjának fejlesztése során.”
(BrandTrend)