Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Január 23-án Londonban debütál a Nike első futócipője, amely a legújabb, Nike React habtechnológia segítségével készült, hogy extra védelmet nyújtson a futók számára. A hosszú kísérletezés végeredményeként megszületett innováció a nagyközönség számára február 22-étől elérhető.

A futók egy olyan cipőt szerettek volna, amely egyszerre biztosít mindent a kényelemhez: jobb párnázást, könnyű, ugyanakkor hosszú időn keresztül a kopásnak és időjárási viszontagságoknak ellenálló felépítést. Ennek érdekében a Nike fejlesztői, vegyészei, mérnökei és tervezői egy olyan habstruktúrát alkottak meg, amely minden egyes lépésnél megfelelő hatékonysággal adja vissza az energiát viselőjének.

Nike_Epic_React_back

A vadonatúj megoldás egyedi összetételének megtalálásához az alapanyagok és a megmunkálás több mint 400 különböző kombinációját próbálták ki a fejlesztők, akik nyomástérképek adatai alapján alakították ki a lehető legelőnyösebb középtalpat és külsőtalpat a Nike Epic React futócipő számára. Mindezt aztán közel 27.000 kilométeren tesztelték.

A végeredmény az eddigi csúcstechnológia megdöntése lett: a Nike React legalább olyan puha, mint a Nike Lunar, ám annál 13%-kal rugalmasabb. Ez a cipő biztosítja először egyszerre a puhaságot és a rugalmasságot a futók számára, mindezt minimális súly és maximális tartás mellett.

Nike_Epic_React_kék

Az egyetlen, összefüggő darabból álló (hordozó- és ragasztóanyag nélküli) Nike Epic React középtalpának formáját speciális számítógépes tervezéssel alakították ki. Az adatok gyors elemzése általi modellezésnek köszönhetően olyan felületet tudtak létrehozni, amely a futás során a szükséges pontokon biztosítja a megfelelő párnázottságot és tartást, valamint lehetővé teszi az anyaghasználat minimalizálását, így a cipő pehelykönnyű marad. A komplex talpmintázaton belül a mélyebb részek fokozott párnázást biztosítanak, a laposabb részek pedig a stabilitásról gondoskodnak.

Nike_Epic_React_talp

A talp komplexitásával ellentétben a cipő felsőrésze letisztult. Az elülső részen, a lábujjrészen és a lábboltozatnál speciálisan formázott, egyetlen darabból kialakított Nike Flyknit felsőrész – a Nike Flyknit Racerhez hasonlóan – a tökéletes tartás biztosítása mellett rugalmasságot és szellőzést biztosít azokon a területeken, ahol a futónak erre leginkább szüksége van.

A talp elülső részén és a sarok alatt tömör gumi rátétek fokozzák a cipő tapadását és tartósságát.

A Nike Epic React futócipő február 22-től kapható a nike.com weboldalon és meghatározott üzletekben.
(BrandTrend)