Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az LG Electronics Las Vegasban, a 2018-as CES kiállításon mutatja be prémium minőségű, letisztult és okosfunkciókkal ellátott audioeszközeit, amelyek láttán az emberek másként tekintenek majd az otthoni hangszórókra. Az év újdonsága a Meridian Audióval közösen fejlesztett, nagyteljesítményű hangrendszer, amely még természetesebb és tisztább hangzásképet ígér. Az LG mindemellett minden zene- és filmkedvelőnek választási lehetőséget kínál, a 3D térhangzású Dolby Atmos® hangprojektoroktól kezdve a hordozható Bluetooth hangszórókon át egészen a legújabb, mesterséges intelligencia-megoldásokat felvonultató hangszóróig.

Az új, 550 Wattos SK10Y hangprojektor a Dolby Atmos technológia lehetőségeinek kihasználásával támogatja az 5.1.2 csatornás hangzást. Ebben a technológiában az az egyedülálló, hogy a soundbar bárhol elhelyezhető a térben, a hangok pedig minden irányból érzékelhetőek majd – beleértve akár a mennyezetet is –, így a valósághűbb hangzás révén valóban az események közepén érezhetjük magunkat. Az ilyen erőteljes, texturált hang létrehozásához az SK10Y több hangsugárzóval – köztük két nagyteljesítményű hangszóróval – van ellátva azért, hogy a hangzás mindenhonnan körülölelje a hallgatót. A két nagyteljesítményű hangszóró hangereje pedig az adott szoba belmagasságához konfigurálható be.

Formatervét tekintve az SK10Y megjelenését a harmonikus és modern élek, valamint a karcsú forma összjátéka teszi teljessé. Az eszköz csatlakoztatási lehetőségek egész sorát kínálja a hálózati csomópontokhoz (hubokhoz), más hangszórókhoz, illetve a Chromecast-kompatibilis okoseszközökhöz. Elég csak annyit mondanunk, hogy “OK Google”, majd hozzátenni annak a zeneszámnak, podcastnek vagy más felvételnek címét, amihez épp kedvünk van, és már indulhat is a lejátszás a kedvenc online stream-szolgáltatónk műsortárából.

lg

A hordozható LG PK sorozat hangszórói az erőteljes hangzás mellett fényeffektekkel gondoskodnak a megfelelő hangulatról, kényelmes kialakításuk révén pedig bárhová magunkkal vihetjük őket. A Meridian Audio fejlett technológiájának köszönhetően a PK hangszórók képesek torzítás-mentesen és erőteljesen visszaadni a mély hangokat csakúgy, mint a beszédet vagy az énekhangokat. Mivel kompatibilisek az APT-X HD Bluetooth-szabvánnyal, képesek a 24 bites, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül történő zeneátvitelre, mely így az eredetihez nagyon közeli hangélményt eredményez. Hogy a zene mellé megfelelő világítás is társuljon, a PK sorozat tagjainak Dynamic Party Lighting funkcója a zene ritmusára pulzáló fényekkel emeli a bulihangulatot, a készülékek masszív kialakítása és kényelmes fogantyúi pedig egyszerű hordozhatóságot tesznek lehetővé.

Az LG a 2018-as CES-en fogja bemutatni első csúcskategóriás, immár a mesterséges intelligenciát is felhasználó ThinQ hangszóróját. Az LG azért lépett partnerségre a Google-lel, hogy a ThinQ hangszóró képes legyen minden olyan kényelmi szolgáltatást nyújtani, amire az okos otthoni asszisztensek képesek. Az LG ThinQ hangszóró nemcsak egy okos kiegészítő, de egy személyre szabott hang-vezérelt interfész is egyben, melyen keresztül az LG egyéb, intelligens háztartási készülékei is irányíthatók. Például, beállíthatjuk a hangszórót úgy, hogy az “OK Google” parancsot követő hangutasításra működésbe hozza a használni kívánt LG okoseszközt, például a légtisztítót. A hangszóró egyik legnagyobb előnye, hogy a Meridian Audio technológiájának köszönhetően kiváló minőségben képes lejátszani a veszteségmentes fájlokat, így stúdióminőségű felvételeket élvezhetünk rajta keresztül.

A bulirajongókra is gondolt az LG, méghozzá számos, erőteljes audioképességekkel felruházott hangszórókkal. Ezek az “all-in-one” hangfalak számos funkciót kínálnak a táncparkett beizzításához: az 1800W teljesítmény mellett DJ- és karaoke-üzemmóddal rendelkezik, de a buli hangulatvilágítását is megoldja. A készülék strapabíró kialakítású, egyszerűen kezelhető és számtalan kapcsolódási lehetőséget kínál, így a segítségével bármennyi zeneszám letölthető és lejátszható.

„A hangtechnika hosszú utat tett meg azóta, hogy az LG közel 60 évvel ezelőtt bemutatta első rádiókészülékét a koreai közönségnek” – mondta Seo Young-jae, az LG szórakoztatóelektronikai részlegének üzletágvezetője. „Biztos vagyok benne, hogy az idei CES közönségét lenyűgözi majd, ha megtapasztalja, hogy mennyi technológiai újdonságot építettünk be audiotermékeinkbe anélkül, hogy kompromisszumot kötöttünk volna a hangminőség terén.”
(BrandTrend)