Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Több, mint négy éven át tartó nagyszabású beruházás eredményeként a spanyol főváros keleti negyedében megnyílt a spanyol Atletico Madrid megújult stadionja, az Estadio Wanda Metropolitan. Az ország harmadik legnagyobb stadionjának felső karéjába — az átalakítás részeként — négy, LG Electronics technológiával készült hatalmas információs kivetítő kerül.

LG Signage at Atletico de Madrid_1

A számos díjjal és címmel büszkélkedő, 1903-ban alapított patinás klub a 68 ezer férőhelyes Wanda Metropolitano kibővítésével olyan stadiont szeretett volna átadni, amely minden modern aréna számára követendő példát mutathat arról, hogyan is lehet magasabb szintre emelni a szurkolói élményt, akár helyben, akár a tévékészülékeken keresztül. Az LG Electronics és az Atletico Madrid együttműködésének köszönhetően mostantól európai szurkolók milliói élvezhetik gazdag látványban a stadionban zajló fantasztikus játékot, hiszen az LG óriás LED kijelzőin a 88 ezer négyzetméteres stadion bármely sarkából minden akciót teljes részletességében láthat a közönség.

LG Signage at Atletico de Madrid_2

A két legnagyobb LED kijelző egyenként 15,2 m x 5,6 m területű és 12 mm-es pixel pitch képpont sűrűséggel készült, azaz a képernyőn ekkora a távolság a két szomszédos pixel között. A harmadik 16 mm-es pixel pitch-es képernyő 10 m x 5,6 m területű, a negyedik, 8,1 x 4,6 méteres kijelzőt pedig a következő hónapok során szerelik fel. A képernyők 6000 nit fényerő kibocsátására képesek, így minden részletet pontosan adnak vissza, még ragyogó napsütésben is.

Az olyan különleges kijelző megoldások, mint a 720 panelből álló 13 mm pixel-pitch-es LED szalag, egyedülálló felületet nyújtanak a reklámokhoz és a szurkolói élmény elmélyítéséhez, hiszen szórakoztató tartalmak és játék statisztikák egyaránt megjeleníthetők rajtuk.

LG Signage at Atletico de Madrid_3

„Hatalmas élmény volt együtt dolgozni az Atletico Madriddal. A klub stadionja különlegesen szép feladatot és egyben remek lehetőséget kínált, hogy megmutassuk, mire képes az LG fejlett kijelzőtechnológiája” — mondta Kwon Soon-hwang az LG Electronics kereskedelmi kijelző üzletágának vezetője. „Biztos vagyok benne, hogy az Atletico Madrid szurkolóinak fantasztikus élményben lesz részük, ha ellátogatnak a megújult arénába.”

„A LG lélegzetelállító képeket nyújtó kijelzői nagyban hozzájárulnak a Wanda Metropolitano szépségéhez és a benne feltáruló látványhoz” — mondta Íñigo Aznar, az Atlético Madrid kereskedelmi igazgatója. „Az LG technológiájának köszönhetően minden korábbinál teljesebb vizuális és akusztikai élményt nyújtunk az új stadionba látogató nézőknek, akár focimeccsre, akár koncertre vagy más eseményre érkeznek.”
(BrandTrend)