Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

A 2010-ben alapított rangos nemzetközi design versenyre, az A’ Design Award & Competition-re idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. A szakértői értékelések után az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő, elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában. Ennek a folyamatnak a végén a Lighting Design projektek közt jelölt flAVATAR a bronz díjat kapta meg. Ez azt jelenti, hogy a magyarok által megalkotott világító virág az egyik legszínvonalasabb világító design koncepcióval rendelkező termék az egész világon.

„A hazai és nemzetközi virágkereskedelemben nagyon kevés az új innováció. Főleg amiatt, hogy ennek az iparágnak korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Egy olyan új típusú virág, mint a flAVATAR, viszont többek közt akkor tud igazán érvényesülni a piacon, ha díjakat, elismeréseket kap. Az A’ Design Award óriási elismerés a számunkra, amellyel példát is mutathatunk a virágszakmának, miután a flAVATAR fejlesztésekor maximálisan figyelembe vettük a természet szabályait és olyan virágkülönlegességet hoztunk létre, amely a környezetünket gazdagítja” – hangsúlyozta Kun Richárd a díj átvételekor.

A szakember hozzátette reméli, hogy az A’ Design Award hozzásegíti a viaFlora Csoportot ahhoz, hogy a világító virágokat még több helyen hozzák forgalomba. A flAVATAR jelenleg a magyar piac mellett számos európai és az unión kívüli országban is kapható.
(BrandTrend)