Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az Egyesült Arab Emírségek már a második olyan megállapodást kötötte  a HyperloopTT nevű amerikai céggel, amely a  hyperloop-összeköttetés megvalósíthatóságának tanulmányozásáról szól. Az abu-dzabi kommunális és közlekedési vállalat (DMAT) a vasút, a közút, a hajó és a repülőgép után az ötödik közlekedési ágnak tartott, még kifejlesztés alatt álló futurisztikus szállítóeszköz kiépítését tervezi  El-Ajnba – írja az Index.hu.

A mágneses vákuumcsövekben óriási sebességgel közlekedő kapszulák 8-12 perc alatt (az út jelenleg két óráig tart autóval) juttatnák el az utasokat Abu-Dzabiból az ománi határon fekvő El-Ajn városba.

underground-futuristic

Az emírségek egy másik városállama, Dubaj a múlt hónapban az amerikai cég egy vetélytársával, a szintén amerikai Hyperloop One-nal kötött megállapodást egy Dubaj és Abu-Dzabi közti kapszulás összeköttetés tanulmányozásáról.

Az Egyesült Arab Emírségek elhalasztotta saját vasúthálózat kiépítését, mivel szomszédjai halogatják azoknak a vasútvonalaknak a megépítését, amelyek egy hálózatot alkotva a térség hat országát kötnék össze. Egy helyi lap értesülése szerint Dubaj azt is tervezi, hogy hyperlooppal juttatja el a látogatókat a városból a 2020-as világkiállítás helyszínére – olvasható az MTI anyagában.

hyperloopconcept

Ezzel a témával már a BrandTrend is foglalkozott korábban. Bibop L. Grestával, a Hyperloop Transportation Technologies egyik alapítójával beszélgettünk: interjú.
(BrandTrend)