Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Lakóparkokban, társasházakban vagy akár nagyobb családi házakban is költséghatékonyan kiépíthető és üzemeltethető az LG Electronics Magyarországon most bemutatott, Multi V 5 névre keresztelt rendszere, amely akár egyszerre képes a hűtési, fűtési és a használati melegvíz-előállítási feladatok ellátására, extrém külső hőmérsékletek mellett is.

„Ez, az eddig főként irodaházakban, hotelekben, kereskedelmi központokban, élelmiszer-kereskedelmi láncokban alkalmazott berendezéstípus egyre népszerűbbnek számít az új lakóparkok, társasházak építtetői között, sőt, mind több családi háznál is ezzel oldják meg a hűtést, a fűtést és a használati melegvíz előállítását” — mondta Nagy Sándor József, az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló üzletágának kereskedelmi vezetője.

A Multi V 5 valóban biztonságos hűtési és fűtési megoldást jelent: a készülék akár 48 C fokos hőségben is képes hűtési feladatát ellátni, továbbá -25 C fokos külső hőmérséklethatárig fűteni.

lg-multi-v-5

Költséghatékonysági szempontból verhetetlen ez a megoldás, a tervezéstől és a beépítéstől kezdve egészen az üzemeltetésig és az energiaszámláig bezárólag. Nem kell ugyanis külön — kazánt, vezérlő berendezéseket, füstgáz-elvezetést, fűtéscsöveket és fűtőtesteket tartalmazó — fűtési rendszert és külön hűtőrendszer(eke)t megtervezni, beépíteni. Nincs szükség gázterv-engedélyre és a gázfűtéshez szükséges adminisztrációs folyamatra sem, és persze a kéményépítés költsége is megspórolható. Ezek a költségelőnyök az üzemeltetés során is jelentkeznek, hiszen csak egyetlen — ráadásul okos öndiagnosztikai megoldásokkal ellátott — rendszert kell karbantartani, és az időszakos kéményellenőrzés díja is elfelejthető.

„Gyakran felmerül ellenérvként, hogy egy ilyen rendszer áramszünet esetén nem képes ellátni a feladatát. Ez jogos, ám ugyanez érvényes a gázfűtéses rendszerekre is, hiszen ott is szükség van áramra a keringető szivattyú és a vezérlés működtetéséhez” — hívta fel a figyelmet az LG szakértője.

Az LG legújabb VRF-megoldása, a Multi V 5 2017. január 1-től rendelhető a hazai forgalmazóknál.
(BrandTrend)