Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Négy kontinens 45 országának 444 ötlete érkezett a Telekom Innovációs Versenyre, amelynek ötletgazdái a Deutshe Telekom, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, megvalósító partnere pedig az EIT ICT Labs Germany. A Telekom Csoport szakértői a nyertes koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik, amihez 500.000 euró értékben biztosítanak erőforrásokat: hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát.

“Lenyűgözött a versenyünkre benyújtott pályázatok mennyisége és minősége is. Nagyon örülök, hogy 45 országból érkeztek ötletek, Magyarországról több mint 60, Lengyelországból pedig 46” – mondja Dr. Heinrich Arnold, a németországi Telekom Innovation Laboratories vezetője.

Miután a pályázatok száma megduplázódott a március 31-ét megelőző utolsó négy napban, a németországi EIT ICT Labs előtt jelentős feladat áll: implementációs partnerként az ő feladatuk a projekt irányítása, valamint innovációs hálózatuk mozgósítása.

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Deutsche Telekom Csoport részéről hat magas rangú üzleti vezető vesz részt a zsűri munkájában” – mondja Dr. Udo Bub, a németországi EIT ICT Labs vezérigazgatója. “Azonban még így is hatalmas kihívást jelent majd a legjobb ötletek kiválasztása május közepéig. 12 kiváló döntősre számítok a június 10-én, Berlinben megrendezésre kerülő döntőn.”

telekom

Ennek a globális versenynek köszönhetően a Deutsche Telekomnak csapatokat, egyetemi hallgatókat és magánszemélyeket is sikerült mozgósítania, de saját és leányvállalatainak dolgozóit is eredményesen vonta be a versenybe. Megmozgatta olyan országok vállalkozó elméit is, mint Kongó, Malajzia, Izrael, Etiópia, Dél Afrika, Irán, Tajvan, Pakisztán és Svédország, sok más ország mellett.

“Az innovációban élenjáró szolgáltatóként és partnerként egyedülálló lehetőségnek tartjuk ezt a versenyt arra, hogy a Magyar Telekom vezető szerepet töltsön be a kimagasló magyar ötletek felfedezésében és előmozdításában. Bízom abban, hogy a kreatív magyar csapatok sikerrel helyt állnak majd az erős nemzetközi mezőnyben” – mondja Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese és a zsűri tagja. Zsűribeli partnere, Milan Zika, a T-Mobile Lengyelország technológiai és innovációs vezérigazgató-helyettese: “Már alig várom, hogy lássam a nyertes ötlet prototípusát, amelyet a lengyel Telekom idén decemberben megrendezésre kerülő innovációs napján mutatunk be.”

Több mint 340 külsős pályázat érkezett és mintegy 100 ötletet nyújtottak be a Telekom dolgozói. Minden harmadik ötlet a Kommunikációs szolgáltatások alkategóriában érkezett, a fennmaradó 60% a Digitális otthon, Energia, Virtuális Platform és a Felhő alapú szolgáltatások területén kíván újításokat hozni.
(BrandTrend)