Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

A Vienna Life Biztosító az egészségügyi okoskütyükről – például a meditációs tippeket adó karkötőről, a lakás levegőjét is vizsgáló okosmérlegről, vagy az italokat felismerő és elemző okospohárról – ír legújabb blogbejegyzésében.

A sportkarkötők és sportórák piaca hatalmas, arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy mire megyünk ezekkel. Van, aki szerint csak néhány számot kapunk, mások esküsznek arra, hogy ezeknek köszönhetően egészségtudatossá váltak, és sokkal jobban érzik magukat a bőrükben. Az ilyen kütyük pulzust, elégetett kalóriákat, alvásciklust mérnek és számolnak. De van olyan karkötő is, ami az érzelmeinket figyeli. A Feel-lel például a nap végén látni fogjuk, hogy mikor voltunk nyugodtak, stresszesek, ha esetleg nem emlékeznénk rá magunktól is. Az applikáció légzési és meditációs tippekkel is ellát, s beállíthatjuk rajta az érzelmi jóllétünkkel kapcsolatos céljainkat is.

Hogyan fogyhatunk a leggyorsabban és legtudatosabban? A Xiaomi Smart Scale okosmérleg Bluetooth-on kapcsolódik androidos telefonokhoz és Apple eszközökhöz egyaránt. Számol testtömeg-indexet, és ha Mi Band szenzort is hordunk, akkor addig nem hagy békén minket, amíg eleget nem mozgunk.

Vérnyomásmérő viszonylag sok háztartásban akad, azonban az okoseszköz rögtön a számítógépnek küldi az adatokat. A Salter MiBody például csuklóra szerelhető, szisztolés és diasztolés vérnyomást mér, plusz pulzust, emellett az időt is mutatja. Mérhetünk okosan vércukrot is: a legjobb erre az iHealth mérője, amely az összes iPhone 4-es vagy annál újabb Apple telefonnal kommunikál. Az Androidos telefonok közül azonban csak néhány Samsung és az újabb Nexusok szerepelnek a kompatibilitási listában.

Természetesen van a piacon egy sor, elsőre abszurdnak tűnő okoseszköz is. Okos villából rögvest kétféle is akad: az egyik azt figyeli, hogy mit és milyen gyorsan eszünk, és persze villog, rezeg, sípol, ha nem rendesen. A másik okosvillát a túlzott sófogyasztás ellen fejlesztették ki japánok: ez apró áramütéssel stimulálja a sós ízt a szánkban. Ez azonban egyelőre még nem kapható boltban. Ami viszont igen, az az okospohár. A Wessyl szenzora minden beletöltött italt felismer. Nemcsak azt mondja meg, hogy sört töltöttél bele, hanem azt is, hogy milyet. A lényege persze, hogy megmondja, mikor és mennyit érdemes inni, nem ittunk-e túl keveset vagy túl sokat.
(BrandTrend)