Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az ABSTRACT NATURE a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designer hallgatóinak és Magyarország vezető séfjeinek közös tervezési projektje, azzal a céllal, hogy nemzetközileg is érdekes új koncepciókat keressenek a fine dining tálalás területén, kutatva annak trendjeit és továbblépési lehetőségeit.

Az ABSTRACT NATURE trendet leíró beszélő név. A MOME hallgatói kísérleti koncepcionális tárgyegyütteseket alkottak, amit egy általuk választott természeti jelenség inspirált. A jelenségek elemzése révén megértett természeti tulajdonságok, gyakran teljesen átírva, izgalmas, egyedi megoldásokat eredményeztek.

Az ABSTRACT NATURE célja, hogy a MOME új generációs kézműves tervezői vezető séfekkel közösen hozzanak létre mindkét területet inspiráló tervezői koncepciókat, és ezzel a kreatív teljesítménnyel új partnereket szólítsanak meg a fine dining területéről.

A MOME a tervezői képzés részeként olyan nyitott szemléletmódra törekszik, ami a mindennapjaink élményeire, az emberi érzékelés határterületei is hatással van. Jó példák erre a food design és a fine dining területeihez kapcsolódó tervezési feladatok, ahol az érzékekre való tervezett hatás innovatív projektekhez vezet.

“MOME Tárgyalkotó Tanszék célja tradicionális mesterségbeli tudásokat kortárs tervezői szemlélettel ötvöző, korunk aktuális kihívásaira fókuszáló, hagyományos és progresszív kézművesség egyetemi szintű oktatása. Az egyik ilyen kihívás számunkra gasztronómia 21. századi világa. Mesterképzésünkben egyre nagyobb felületet fordítunk az experimentális Fine Dining és Food Installation területek oktatási stúdiumba emelésére. Ennek eddigi legkiemelkedőbb eredménye az egyetem által is maximálisan elismert és támogatott Abstarct Nature projekt” – Lipóczki Ákos, a MOME Tárgyalkotó Tanszék vezetője.

Programvezetők

Kondor Edit, DLA
ABSTRACT NATURE témavezető
MOME Design Intézet, Tárgyalkotó Tanszék, Kerámiatervező szakirány, Egyetemi adjunktus

Maurer Klimes Ákos
ABSTRACT NATURE kurátor, szakkonzulens
MOME Design Intézet, Tárgyalkotó Tanszék, meghívott óraadó

Németh Zsófia
ABSTRACT NATURE projekt menedzser
MOME Global Nemzetközi Iroda, Nemzetközi Program Menedzser

Konzulens séfek

Huszár Krisztián
Az úttörő MÁK és a stílusos ZÓNA vezetése után most épp az OLYMPIA-ban vendégséf. Meghatározó egyénisége végtelen kreativitással párosul.

Pesti István
Az egy Michelin csillagot jelentő TANTI után most a tatai PLATÁN-ban a saját termelésű alapanyagokra koncentrál. Már az előző évi fine dining projektben is bizonyított, még mindig az egyik legszebben tálaló séf. Folyamatosan figyeli a nemzetközi trendeket, nem tudtunk tőle olyat kérdezni, amire ne lett volna helytálló válasza.

Sárközi Ákos
Az egy Michelin csillaggal jutalmazott BORKONYHA-át vezeti. Örök kísérletező. Impulzív hozzáállásával és kockázatvállalásával a designer hallgatókat is meglepte.

Várvizi Péter
Számos tanácsadói munka mellett a LARUS séfje. Designérzékenységével és koncepciózus látásmódjával bizonyítéka annak, hogy a séf és a tervezői gondolkodás rokonterületek.

Hallgatók és munkáik

Herter Katalin
Konzulens séf: Sárközi Ákos
Winter Blooming
MOME Kerámiatervezés MA

Herter_Katalin_001

Mezei Enikő
Konzulens séf: Sárközi Ákos
Gaia
MOME Kerámiatervezés MA

Mezei_Enikő_001

Kovács Máté
Konzulens séf: Pesti István
hide
MOME Kerámiatervezés BA

Kovács_Máté_001

Fű Borbála
Konzulens séf: Pesti István
Terra
MOME Kerámiatervezés MA

Fű_Borbála_001

Simon Borbála
Konzulens séf: Pesti István
Fossil
MOME Kerámiatervezés MA

Simon_Borbála_001

Almássy Lili
Konzulens séf: Várvizi Péter
earthy
MOME Kerámiatervezés MA

Almássy_Lili_001

Sáfrán Anett
Konzulens séf: Huszár Krisztián
X % B
MOME Kerámiatervezés MA

Sáfrán_Anett_001

Tengely Nóra
Konzulens séf: Várvizi Péter
CELSIUS + –
MOME Fémműves tervező MA

Tengely_Nóra_001

(BrandTrend)