Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

„Az iF a dizájn területén elért kiemelkedő teljesítményt díjazza, ezért megtisztelve érezzük magunkat, hogy idén a RIGGAD lámpa is részesült a szervezet elismerésében” – mondta Björn Block, az IKEA Világításért és IKEA Home Smartért felelős választékmenedzsere.

A fogyasztói tanulmányok igazolják, hogy az emberek többsége számára a telefonok feltöltése csak nyűg, amit muszáj csinálni. Ezért készítette el az IKEA RIGGAD nevű lámpáját, ami munka közben képes tölteni a telefonodat. A cél egyszerű volt: egyaránt csökkenteni a lemerülő akkumulátorok okozta stresszt és az asztalon lévő kábelek mennyiségét.

Állítható karjának és fejének köszönhetően a RIGGAD irányított fényt bocsát ki. A lámpa talpába egy töltőkorongot építettek, így ráhelyezve a telefonunkat a lámpa feltölti azt – mindezt vezetékek nélkül.

IKEAcharger

„Szerettem volna, hogy a töltő beleolvadjon a környezetbe és természetes részét képezze az otthonainknak, de ugyanolyan fontos volt az is, hogy a termék könnyen használható legyen. A végeredmény egy töltőegység lett egyszerű, de érdekes dizájnnal” – mondta David Walh, az IKEA tervezője.

Az iF DESIGN AWARD a világ egyik legelismertebb dizájndíja. Az iF bírái idén több mint ötezer pályázatot értékelt, amiket 2400 jelentkező adott be a világ 53 országából. A RIGGAD a világítás kategóriában kapott iF minősítést.
(BrandTrend)