Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Citrin acélba foglalva, virágként újjászületve, aprólékosan kidolgozott, különleges felületű ezüst ékszer, kisplasztika, melynek felső részét szabadon hordhatjuk medálként, átlépve műfaji határokat, bronzcseppekből felépített, „pointilista” torony, a fantasyk világát idéző, acélból készült meghatározhatatlan lények – egy nagyon szerteágazó, mégis egységes életmű darabjai.

Rozsnyay Béla önálló formanyelvet kialakító, sajátos szemléletű művész. Tudatosan törekedett a stílustalanság megőrzésére és a különböző irányzatoktól való távolságtartásra. Ennek ellenére nem csak számos nemzetközi díjat nyert pályafutása során, hanem ő maga is díjat tervezett 2001-ben, melyet azóta is minden évben átadnak a világ legjobb génkutatójának.

Alkotásaiból 2015. december 10-én nyílik kiállítás a Trezor Galériában (Csontváry Művészeti Udvarház).

„Ötleteimet, életérzésemet, belső indítékaimat próbálom meg valamilyen formában rögzíteni. Megmutatni, hogy az egzakt, hideg forma (és anyag), egy kis fantáziával, nonfiguratív módon is a legbensőségesebb hangulatokat, érzelmeket tudja sugározni” – nyilatkozta Rozsnyay Béla.

A kiállításon felcsendül Rozsnyay Béla „szoborzenéje”, melyet a művész saját alkotásaiból kicsalogatott hangok összességéből komponált össze Szabó Éva zongoraművész, valamint Szabó András előadóművész olvas fel a művész verseiből.

A tárlat 2015. december 31-ig látogatható.
(BrandTrend)