Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Az Ericsson bejelentette, hogy innovációs „Garázst” nyit Magyarországon, a budapesti kutatás-fejlesztési központjában. Az új technológiai inkubátor laboratórium az iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint pl. a felhő alapú infrastruktúra, virtualizáció, 5G, IoT és az analitika. Az innovációs „Garázs” első lépésként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd.

Az Ericsson olyan nyitott innovációs teret hoz létre, ahol összefoghat a hálózatba kapcsolt társadalom valamennyi szereplője, többek között az operátorok, a tudományos élet képviselői, a start-up vállalkozások, más iparágak szereplői valamint a helyi közösségek is.

Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója úgy vélte: „Az Ericsson „Garázs” egy nagyszerű kezdeményezés. Szerintem remek hely lesz, ahol valamennyi szereplő összefoghat, együttműködhet egymással és a különböző iparágakon átnyúló innovatív szolgáltatásokkal jelenhet meg a piacon.”

Az Ericsson „Garázs” tevékenységei közé tartozik majd a technológiafejlesztés, integráló tevékenységeken keresztül megvalósuló szorosabb együttműködés, közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése az operátorok és a vállalkozások számára.

Valter D’Avino, a Nyugat- és Közép-Európai Régió vezetője elmondta: „Hiszek abban, hogy az új Ericsson „Garázs” megszilárdítja azokat az alapokat, amelyekre építve fenntartható üzleti lehetőségeket teremthetünk az Ericsson és ügyfelei számára a hálózatba kapcsolt társadalomban. Első lépésben a felhő és a virtualizációs technológiák lesznek a középpontban. Úgy gondoljuk, hogy ez a terület átalakítja majd az új szolgáltatások piacra kerülését.”

Az első feladatok egyike – az Ericsson „Garázs” támogatása érdekében – egy innovációs esemény megszervezése, a start-up vállalkozások és az operátorok összehozása és az egyetemi együttműködés megerősítése a felhő és a virtualizáció területén.

Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora elmondta: „A BME a régió legrégebbi és legrangosabb  műszaki egyeteme. Több mint 23 esztendeje működünk együtt az Ericssonnal, és ez a példa értékű együttműködés mintaként szolgált más vállalatok számára is. Ez az új kezdeményezés meglátásom szerint eszköz arra, hogy közös tevékenységeinket egy magasabb szinten folytassuk, ahol az iparág kiaknázhatja az eredményeinket és építhet rájuk. Kutatómunkánk ipari alkalmazása inputként szolgálhat az oktatásunk számára, és a mérnökök új generációját vértezheti fel ezzel a naprakész és gyakorlati tudással. Az Ericssonnak ez a kezdeményezése remekül illeszkedik a mi Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ koncepciónkba, amelynek a célja, hogy az ipari és egyéb szereplőket közelebb vonzza a legújabb technológiákhoz és az egyetemünkön ezzel kapcsolatban elérhető ismeretekhez.”

Budapest híres arról, hogy hagyományosan erős szálakkal kötődik a mérnöki tudományokhoz, az Ericsson pedig – ma már 1700 mérnökkel – több mint egy évszázada jelen van a városban. A cég – több mint 1200 főt foglalkoztató – budapesti K+F Központja az Ericsson kulcstermékeinek fejlesztésében vesz részt.
(BrandTrend)