Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Ma már szinte lehetetlennek tűnik, hogy otthonunkban ne legyen legalább egy TV készülék. Ez a szám pedig folyamatosan növekszik. Európában 5 százalékkal, Magyarországon pedig 30 százalékkal több TV fogyott mint egy évvel ezelőtt. A Samsung e téren 10 éve folyamatosan piacvezető szerepet tölt be, Európában az érték alapú részesedése 39%, Magyarországon pedig 43% volt 2014-ben.

2014-ben a vállalat kombinálta az UHD képminőséget az ívelt dizájnnal, s így a képmélység növelésével valóban térhatású élményt kaphattak a felhasználók. Az UHD technológia azóta is hódít Európa-szerte, 2014-ben a teljes piacot nézve már több, mint 1,1 millió ilyen készülék talált gazdára, mely értékben tekintve az eladott TV forgalom 10 százalékát tette ki. Magyarországon ez a szám 5% volt, mely darabszámra vetítve közel 7000 eladott készüléket jelentett 2014-ben. Az ívelt TV-k megjelenésével a Samsung a technológia éllovasává lépett elő, és egy teljesen új kategóriát kezdett építeni, melyben 92 százalékos európai és 95 százalékos magyarországi piaci részesedésre tett szert értékben az elmúlt évben. A vállalat 2014-ben értékesített UHD TV forgalmának 50%-át már az ívelt TV-k tették ki.

Nanasi_S6_1

„A fogyasztók folyamatosan változó igényei minket is arra sarkallnak, hogy egyre többet hozzunk ki készülékeinkből. A vizuális élmény és a SMART TV funkciók tekintetében a Samsung azonban idén is elég magasra tette a lécet, és új színt visz az otthoni televíziózásba” – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. „Az újdonságot pedig nemcsak a lenyűgöző kontraszt, az óriási fényerő és látványos színek, hanem az ívelt forma nyújtotta páratlan vizuális élmény, valamint az újgenerációs operációs rendszer révén még könnyebben elérhető Smart TV funkciók jelentik. Örömmel mondhatom, hogy az SUHD TV-ink képesek kielégíteni a csúcskategóriás TV-kre vonatkozó összes igényt.”

Élethű képek és stílusos dizájn

– Nanokristály technológia
– SUHD Képfeldolgozás
– 360 fokos dizájn
– Ívelt kialakítás

Új SMART TV funkciók

– Újgenerációs operációs rendszer
– Egyszerű és intuitív kezelés
– Bluetooth Low Energy (BLE)

Nanasi_S6_2

Az UHD technológia fejlődésével egyre több figyelem irányul a csúcsminőségű UHD tartalmak létrehozására. Éppen ezért hozták létre a vezető hollywoodi stúdiók, szórakoztató elektronikai gyártók, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok az UHD Alliance-t. A szövetség egyrészt ösztönzi az UHD tartalmak fejlesztését, másrészt megmutatja, hogy mely televíziók kínálják a legjobb prémium kategóriás UHD vizuális élményt.

A Samsung UHD televíziói mellé már eddig is elérhetőek voltak olyan népszerű mozi- és dokumentumfilmek, mint a Forest Gump, a Z világháború, a Pi élete, a Kalandok a Grand Canyonban vagy a The Last Reef című természetfilm. Azonban az UHD technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy már a felhasználók is könnyedén elkészíthetik saját UHD videóikat a Samsung legújabb Galaxy S6 és S6 Edge készülékével, vagy akár a Galaxy Note 4 okostelefonnal is.

A Samsung SUHD televíziói három sorozatban – JS9500, JS9000 és JS8500 –, és öt különböző méretben – 48-tól 88 hüvelykig – érhetők el 2015 márciusától.
(BrandTrend)