Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Az iF Design Award egy nemzetközi dizájn verseny, amelynek házigazdája a német International Forum Design. A díjat 1953-ban adták át először, és mára már olyan magas színvonalú elismerésekkel vetekszik hírneve, mint a Red Dot Design Award és az IDEA Award. A díjat öt kategóriában adják át évről évre: termék dizájn, kommunikációs dizájn, csomagolás dizájn, belsőépítészet és dizájn koncepció kategóriákban. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri három fő szempont szerint behatóan tanulmányoz minden egyes benevezett terméket: dizájn, innováció és anyaghasználat. A 4615 induló közül az első 75 termék arany fokozatú dizájn díjban részesül.

samsung-print

Az arany fokozatot szerzett MX4 nem csak a kiemelkedő formatervezésnek köszönheti a kitüntetett figyelmet, hanem annak is, hogy elsőként sikerült megteremtenie egy dizájn központú integrált irodai egységet. A tervezés során a dizájn mellett a felhasználói igények kerültek a középpontba. Ennek köszönhetően az eddig bonyolult módon elérhető funkciók most egy integrált 10.1 hüvelykes táblagéppel, valamint az intelligens kezelői felülettel (Smart UI) egyszerűen és gyorsan kezelhetőek.

„Mindig is arra törekedtünk, hogy nyomtatóink értéket képviseljenek, és a felhasználók örömüket leljék használatukban. Éppen ezért óriási megtiszteltetés, hogy az iF Design Awards díjazottjai között lehetünk” – mondta el Seungwook Jeong, a Samsung Electronics Nyomtatási Megoldások Üzletágának vezető tervezője. „A nyomtató gyártók közül a Samsung kapott elsőként arany fokozatú iF Design díjat mind az A4-es, mind pedig az A3-as nyomtatóiért.”

Az MX7, M5370 és az M45 készülékek egységes és időtálló megoldásai termék dizájn kategóriában nyerték el a zsűri elismerését.

A szintén arany fokozatú iF Design díjat kapott CLP-415 és CLX-4195 nyomtatók 2013-as megjelenése óta a Samsung olyan integrált dizájn megoldásokkal dolgozik, amelyeknek jellegzetességei a többi nyomtatón is felfedezhető.
(BrandTrend)