Kategória: Dizájn és innováció.

A jövőben ezzel a mobil megoldással egyszerűen, gyorsan rendszerezhetőekké válnak egy – egy vállalati megbeszélés, ötletelés után a munkatársaktól származó javaslatok, amiket eddig valaki mindig összegyűjtött, számítógépre vitt, majd a többiekkel megosztott. A fejlesztők ezt az elhúzódó, a hatékony munkavégzést lassító folyamatot alakították át gyökeresen.

A Post-it Plus használatához elsősorban a mobiltelefon kamerájára van szükség.  Ezzel a találkozók után azonnal lefotózhatóak a falra felragasztott Post-it lapocskák, egyszerre akár ötven darab is. Az applikáció bekapcsolásával a fényképen megörökített jegyzetlapokat rögtön el lehet látni megjegyzésekkel, és leválogathatóak közülük azok, amelyeket nem akarunk megőrizni. Ezután az alkalmazás megnyit egy virtuális kezelőfelületet, amelyen szortírozni, csoportosítani, kategorizálni lehet a kis cetliket egyszerűen és praktikusan az érintőképernyő segítségével.

post-it

Post-it Plus azt is lehetővé teszi ezen a kezelőfelületen, hogy új nevet adjunk az egyes témák köré gyűjtött Post-it lapoknak, vagy egy teljesen más rendezőelv alapján válogassuk szét őket, akár vízszintes, akár függőleges elrendezésben. A lapokat egyesével is lehet forgatni, kiemelni, kitörölni, vagy éppen kinagyítani. Viszont a cetlikre utólag ráírni nem lehet. Kollaborációra szintén alkalmas az applikáció. Miután elkészültünk a saját csoportosításunkkal, az egyéni nézőpontunkat tükröző rendszerezésünkkel, akkor ezt a kész anyagot lementhetjük egy felhő-szolgáltatás révén Dropbox vagy Evernote fiókba. Továbbá direktben tovább küldhetjük azt emailben, vagy közösségi médiás csatornákon keresztül a munkatársainknak, hogy dolgozhassanak vele. Az anyagot PDF, PPT, Excel, ziip, vagy a Post-it Plus saját formátumába mentve adhatjuk át a kollégáknak.

A 3M új applikációja ingyenesen hozzáférhető az App. store-ban.
(BrandTrend)