Kategória: Dizájn és innováció.

Az LG Electronics 2014 májusában hirdette meg “Érezd az LG OLED-stílust” enteriőr-tervező pályázatát, amelynek alapgondolata, hogy napjaink szórakoztatóelektronikai termékei már túlnőtték a funkcionális szerepüket, és otthonunk miliőjének szerves részévé váltak, így a térben való elhelyezésük ugyanolyan fontos, mint a tér többi eleme. Az LG Electronics ezért írta ki az ívelt OLED TV-je ihlette enteriőr-tervezői pályázatát, amelynek a lényege, hogy a készülék formatervezése révén nemcsak nagyszerűen beilleszkedik egy kész enteriőrbe, hanem alkalmas arra, hogy meghatározó, akár az otthon berendezésének központi szereplőjévé váljon.

LG_OLED_stilus_palyazat

„Az ívelt OLED TV kecses, újszerű vonalvezetése valóban egyedi, és ezáltal is meghatározó designelemként jelenik meg a környezetében. Kiválóan alkalmas arra, hogy egész enteriőr épüljön rá, ezért is voltunk biztosak abban, hogy e merőben új formavilág megmozgatja majd a tervezők, dizájnerek fantáziáját. Ezt igazolja, hogy a Lakberendezők Országos Szövetsége szakmai támogatásával megvalósuló pályázatunkra 53 sikeres nevezés érkezett” — mondta el Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere, aki a pályázat szakértőkből álló zsűrijének is tagja.

A pályázatra beérkezett pályaművek közül a zsűri Ebedli Gyula, „Carbonado” elnevezésű alkotását ítélte a legjobbnak, aki a pályázat főszereplőjét, egy LG ívelt OLED TV-t nyert. A győztes az alkotásáról elmondta, hogy “az organikus LED technológiát és a képernyő íveltségét figyelembe véve tervezett életteret, amelynek fő motívuma az LG OLED TV. A jeleket már műholdakról kapjuk, ennek szinonimája a központi mennyezeti bevilágító körablak (OPEION), amelyre fel van helyezve a TV. A készülék szénkristály hangulatú spirális hátlapja ezen a körön tud mozogni, aszerint, hogy a nappaliból, a konyhából vagy a teraszról szeretnénk élvezni a képernyő adta csodálatos szín és kontrasztvilágát.”

Ebedli_Gyula_1.helyezett (3)

„A „CARBONADO” jeligével fémjelzett pályamű alkotója egy olyan enteriőrt álmodott az LG OLED TV köré, mely kiemeli annak légiességét, eleganciáját és egyediségét. A TV áll a középpontban, mely a tervezett technikai megoldással a tér minden irányából jól látható s nézhető. Különleges megoldás a bevilágító körablak, mely még jobban erősíti a TV központi szerepét, méltó helyre emeli azt. A TV összeköti a külvilágot a belső térrel, melynek üzenet van számunkra: az LG OLED TV az az eszköz, mely valósághűen közvetíti a körülöttünk lévő világ sokszínűségét. A nemes anyaghasználat és körívek visszaköszönése összhangot teremt a TV íves formavilága és a tervezett enteriőr között. A precíz műszaki dokumentáció pedig azt erősíti meg bennünk, hogy ez az álom meg is valósítható”  — nyilatkozta Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke, a zsűri elnöke.

A második díjat Gazdig Marianna “Íves formavilág” pályázata kapta, aki egy LG G Pad 8.3 táblagépet nyert pályázatával. Alkotásánál kiemelt szempont volt a fényirányítás és a jó árnyékhatás elérése, hogy a tér atmoszférája kialakuljon.

A számos nagyszerű pályamunka közül nagyon nehéz feladat volt a legjobb kettő kiválasztása. Az LG Electronics ezért úgy döntött, három különdíjat is felajánl azon alkotók részére, akik szintén kiemelkedő tervekkel pályáztak. “A legformabontóbb megoldás” különdíját Takács Médea “Veled fordul a világ” elnevezésű alkotása nyerte, “A legoledesebb TV-állvány”-t Jurina Larissa készítette el “Ívek ura” címmel. A harmadik különdíjat pedig Gálné Pozvai Teréz viheti haza “LG OLED a designer” című munkájával a “A legharmonikusabb otthon” megalkotásáért.
(BrandTrend)