Kategória: Dizájn és innováció.

Daniel McGrane ötlete több mint 20 döntős pályaművet utasított maga mögé a Sharp éves ösztöndíj versenyén, a #GetItDownOnPaper elnevezésű megmérettetésen, melynek bírái a Sharp Laboratories of Europe tudósai és két független formatervező szakember, Michael Thomson (a Design Connect igazgatója) és Eddie Walker (The Design Council vezetője) voltak. A diákoknak a jövő otthonaiban megtalálható termékötletekről kellett tweet üzeneteket küldeniük.

A csengő javíthatja otthonunk biztonságát, és akár olyan funkciókkal is rendelkezhet, melyek révén beszélhetünk a látogatóval még akkor is, ha nem vagyunk otthon, például utasításokat adhatunk futároknak, vagy a postásnak, vagy akár előre felvett videó-üzeneteket játszhatunk le. Az olyan mindennapos eszközök, mint például a csengők internetes csatlakoztatása igen népszerű téma napjainkban és a gyakorlat idejét Daniel McGrane ötletének továbbfejlesztésére fogják felhasználni.

Daniel McGrane

Daniel McGrane, aki harmadéves a Sheffield Hallam University Business and Enterprise Management karán, elmondta: “Belefáradtam, hogy morognak a családtagjaim, ha nem nyitok ajtót, hogy átvegyem a küldeményeiket, így elkezdtem gondolkozni a lehetséges megoldásokon. Az online rendelések exponenciális növekedése azt jelenti, hogy szükségünk van olyan otthoni technológiákra, melyek megkönnyítik e trendnek a terjedését.”

Ian Thompson, a Sharp Laboratories of Europe vezetője elmondta: “A Sharp nevében szeretnék köszönetet mondani minden jelentkezőnek. Örömmel töltött el minket a pályázatok magas száma és széles köre, ami egészen Daniel kapucsengőjétől az allergiaazonosító rendszer ötletéig terjedt. Hat órába telt a győztes kiválasztása, és úgy éreztük Daniel ötlete az, ami igazán releváns, praktikus és továbbfejleszthető, a jövő otthonainak integráns részévé válhat.”

InsideLabs-2

A Sharp Laboratories olyan modern termékek fejlesztésén dolgozik, melyek valódi emberi szükségletek megoldását segítik, így például a mobil LCD technológia, valamint a “labor a tenyerében”, mely egy olyan expressz vérvizsgálati technológia, ami lehetővé teszi egy mobil eszköz számára, hogy percek alatt vérvizsgálatot hajtson végre.
(BrandTrend)