Kategória: Dizájn és innováció.

Július 14-én a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz Csarnokában csodálhatta meg a nagyközönség a divatház legújabb, „Az én identitásom – az én szabadságom” fantázianevet viselő kollekcióját. A kollekciót az identitását bátran felvállaló és azt szabadon értelmező modern nő ihlette,  aki kreativitását, életörömét tudatosan éli meg és képviseli azt.

„Számomra a divat ugyanaz, mint írónak a szavak, vagy festőnek a színek. A ruháimon keresztül tudom megfogalmazni önmagam és megteremteni azt a világot, amelyben szívesen élek” – vallja a Romani Design ötletgazdája, Varga Erika tervező.

romani design

A Romani Design formabontó „My Identity-My Freedom” kollekcióját a roma női viselet egyik jellegzetes darabja, a kötény, azaz kretinca ihlette. A kretinca formája, zsebének vonala, cakkos díszítőmotívumai a bemutatott kreációk szinte mindegyikén visszaköszönnek. A kretinca viselete generációkon átívelő jelentőséggel bírt: anyáról lányra hagyományozódott és az anya által megkezdett hímzéseket a lány tovább díszítette, varratta, így gazdagítva tovább annak motívumkincsét.

A Varga Erika által megálmodott ruhákat Diós Gabriella iparművész porcelán ékszerei és Varga Helena táskái egészítették ki. A táskák kézműves technológiával, bőr, textil, kasmír és selyem anyagok ötvözésével, kézzel készültek. Az ékszereket hímzett tűzrózsa virágmotívumok ihlették, melyeket Varga Erika tervezett. Színviláguk, festményszerű ábrázolásmódjuk harmonikus kiegészítői a ruháknak.
(BrandTrend)