Kategória: Dizájn és innováció.

A szerencsés nyertes számára felkínált szakmai gyakorlat egyedülálló lehetőség, a győztes diák saját projektjének kidolgozásán dolgozhat, aminek eredménye akár jövőbeli otthonaink központi részévé is válhat.

A versenyben való részvételhez a diákoknak egyszerűen csak fel kell vázolniuk a jövő otthonairól alkotott elképzeléseiket. Legyen az akár a háztartási berendezések központosított és automatizált ellenőrzése, hangvezérelt világítás, vagy valami, ami energiatakarékosabbá tesz egy házat. Ezután egy fényképet kell készíteniük a vázlatról, amit megosztanak a Twitter-en a #GetItDownOnPaper hashtaget használva. A verseny 2014. június 16-án indul és egészen július 25-ig tart, bárki részt vehet, aki jelenleg egyetemi hallgató Európában, vagy éppen csak végzett és jogosult Európában dolgozni. Bővebb információért látogasson el a Sharp blogjára: www.HumansInvent.com

Sharp

“Egy hónapot tölteni egy vezető laboratóriumban igazán csodálatos lehetőség valaki olyan számára, aki rajong a tudomány és a technológia iránt. A győztes ötlete alapján kidolgozhat egy prototípust, ami akár gyártásba is kerülhet.”mondta Ian Thompson, a Laboratories igazgatója.

A versenyt először 2013-ban hirdették meg, a nyertes Siobhan Andrews lett, aki a Chop-Syc, egy interaktív vágódeszka ötletével állt elő, ami a Sharp LCD kijelző technológia és a háztartási technológiák terén elért eredményeit is hűen tükrözte.

Siobhan Thompson így folytatta: “A tavalyi verseny óriási siker volt, a győztes koncepció globális média figyelmet kapott. Reméljük, hogy az idei év még több innovatív ötletet hoz, melyek segíthetnek elképzelni a jövő otthonát. Minden résztvevőnek sok szerencsét kívánunk, érdeklődéssel várjuk az ötleteket.”

A Sharp Laboratories kutatóműhelyben dolgozó tudósok nap, mint nap olyan új ötletekkel és technológiákkal állnak elő, melyek a társadalmat szolgálják. A labor olyan újszerű innovációkért felelős többek között, mint a mobil LCD technológia, az okos kártyák, a DualView rendszer, és a “labor a tenyerében” megoldás. A fejlesztések kitolják a jövő határait, és intelligens életet tesznek lehetővé.

“A termékfejlesztés és az új technológiák kidolgozása terén komoly múlttal rendelkezünk a Sharp Laboratories of Europe műhelyében. Minden tevékenységünk középpontjában az ember áll, fontos, hogy segítsük az új generációkat. Olyan valakit keresünk, aki tele van lelkesedéssel, eredetiséggel és valódi kíváncsisággal. Sok szerencsét és ne feledjék, #GetItDownOnPaper!” – mondta Paul Molyneux, a Sharp Europe vezérigazgatója.

A győztest a Sharp blogjában, a www.HumansInvent.com oldalon fogják kihirdetni 2014. augusztus 1-jén, az egy hónapos gyakorlati idő 2014. augusztus 18-án kezdődik.
(BrandTrend)