Kategória: Dizájn és innováció.

A Design Terminál, a New York-i Balassi Intézet, a The Hungary Initiatives Foundation és az iCatapult közös szervezésében hét magyar startup mutatkozik be idén először a New York-i Northside Festival innovációs expón. A Northside Trade Show évről évre a legígéretesebb startupokat és a digitális iparág legjelentősebb szereplőit gyűjti össze, hogy népszerűsítse a vállalkozói szemléletet és bemutassa az innovatív fejlesztéseket. Az egyhetes eseménysorozaton hazánkból a RoboPhone, Synetiq, GraviTalent, Plays.IO, Videomapping, ANGL és az Opp.io vesz részt.

„A megjelenés felbecsülhetetlen érték a cégünk számára. A termékünk fő piaca az Egyesült Államok, ahol most közvetlen visszajelzést szerezhetünk a fejlesztésünkről. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy nemzetközi sikersztorit hozzunk létre.” – mondta Lipécz Ádám, a RoboPhone csapatának vezetője.

A magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál célja, hogy elősegítse a fiatal, feltörekvő kreatív vállalkozások bemutatkozását a hazai és a nemzetközi piacokon. Idén a Design Terminál támogatásával több magyar divattervező és formatervező jutott ki olyan nemzetközi/világszínvonalú eseményre, mint a London Fashion Week, vagy a Design Days Dubai.
(BrandTrend)