Kategória: Dizájn és innováció.

Az OLED technológiának köszönhetően új távlatok nyíltak a formatervezés terén, és a korábbinál sokkal vékonyabb, sőt, akár ívelt vagy hajlítható panel-kialakítás is lehetővé vált. Ezzel összhangban az aktuális bútortervezési luxusirányzatok is az ívelt formák irányába mutatnak, hiszen ezek nehezen reprodukálhatóak, magas minőségű anyaghasználatot követelnek és minden egyes darab gyártása odafigyelést igényel. Az újszerű formatervezés trendje hozta össze a maga területének két kiemelkedő szereplőjét, a magyar Wenga Bútormanufaktúrát és az LG Electronics Magyar Kft-t.

LG_Wenga_egyuttmukodes (1)

Az LG Electronics, az OLED TV-k hazai piacát kizárólagosan uralva idén tavasszal már a második ívelt OLED TV modellt tette elérhetővé Magyarországon. A képalkotás terén ez a technológia egy teljesen új korszakot jelent, hiszen végtelen kontraszttal és a legmélyebb fekete színnel ajándékozza meg a nézőt. Egyszerű panelszerkezetének köszönhetően az OLED technológia egészen új formatervezést tesz lehetővé: így valósulhatott meg, hogy az LG OLED TV-jének kijelzője mindössze 4,3 milliméteres, formája ívelt, így a szemnek a legkényelmesebb látványt nyújta, ráadásul mindez egy átlátszó, légies állványon pihen, lebegő hatást keltve a néző számára. Ez a kecsesség ihlette meg a magyar kézműves bútorgyártót.

Wenga_mediafal

„Az egyes elektronikai készülékek a helyiségek szerves részét képezik, sőt, gyakran központi helyet foglalnak el bennük. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lakberendezés során az otthoni szórakoztató központunkat is belekomponáljuk a térbe. Így jöhet létre egy igazán összehangolt és stílusos enteriőr. Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Wenga Bútormanufaktúra is felismerte ennek jelentőségét, és a prémium tévé mellé olyan különleges médiafalat tervezett, amely elegáns, visszafogott és teljes mértékben azt a célt szolgálja, hogy előtérbe helyezze, sőt kiemelje ezt a nem mindennapi készüléket. Mivel az ívelt tévéhez idomulva ívelt a médiafal is, így tökéletes összhangot alkotnak a térben, és megragadják a tekintetet” — mondta el a kompozíció bemutatóján Falus Viktória, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai marketingkommunikációs menedzsere.
(BrandTrend)