Kategória: Dizájn és innováció.

Összesen 43 ország képviselteti magát az Electrolux Design Lab formatervezői pályázat második fordulójában. A szakmai zsűri a nevezések közül 100+ koncepciót választott ki, amelyek versenyben vannak az 5000 euró összegű fődíjért és az Electrolux globális tervezőközpontjában eltölthető hat hónapos fizetett gyakornoki pozíció elnyeréséért.

Kovács Apor textilápolás kategóriában indult a versenyen. Koncepciója a környezettudatosság és a divatos öltözködés iránti vágy együtteséből építkezik. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készít nekünk saját igényeinkre szabott ruhadarabokat.

Koczka Kristóf a kulináris élvezetek kategóriát választotta. A SPIC= nevet kapott koncepciója egy egészen új módon járulna hozzá az egészséges és tudatos táplálkozáshoz. Terve egy intelligens bioszférát hoz létre otthonunkban, mely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, így termesztve meg azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van. Mindkét versenyző a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója.

A Design Lab verseny most következő szakaszában a szakmai zsűri és a közönség szavazata dönt a továbbjutókról. A közönség május 16-áig szavazhat a legjobb pályamunkákra, szavazataik alapján 10 fő kap esélyt az újabb megmérettetésre. A zsűri május 19-én jelenti be, hogy melyik 70+ koncepció jut tovább a harmadik fordulóba.

Szavazatával bárki segítheti a magyar pályázók továbbjutását.
(BrandTrend)