Kategória: Dizájn és innováció.

Az LG Electronics a CES-en mutatta be legújabb generációs intelligens újításait, köztük egy természetes nyelvek feldolgozására képes technológiát (Natural Language Processing, NLP) is. A népszerű mobil üzenetküldő szolgáltatás, a LINE, valamint az LG HomeChat alkalmazás segítségével ezután teljesen újszerűen kommunikálhatunk otthoni berendezéseinkkel, könnyedén vezérelhetjük és felügyelhetjük őket, és tartalmat is megoszthatunk rajtuk.

A HomeChat esetében nincs szükség megtanulni egy újabb program kezelését, mivel az napjaink legnépszerűbb ingyenes mobil üzenetküldési szolgáltatásán, a LINE-non keresztül egyszerűen használható. A világszerte 310 millió felhasználóval büszkélkedő LINE a nagyobb okostelefon-platformokon (Android, iPhone, Windows Phone, BlackBerry és Nokia Asha), valamint a Microsoft Windows és Mac OS X operációs rendszert futtató asztali számítógépeken és laptopokon egyaránt elérhető.

A HomeChat használatához nincs szükség új utasítások elsajátítására, és a dohányzóasztalon sorakozó távirányítók számát sem kell gyarapítani. A felhasználóknak okostelefonjukon vagy számítógépükön kívül semmi másra nincs szükségük ahhoz, hogy kommunikálni tudjanak az LG által kínált okos háztartási berendezésekkel.

LG_SMARTHOME

„Az innovációban folyamatosan elöl járó LG folyamatosan arra törekszik, hogy egyre okosabb alkalmazásokkal javítsa vásárlói életminőségét — mondta Seong-jin Jo, az LG Electronics Home Appliance Company elnöke és ügyvezető igazgatója. Izgatottan vártuk, hogy a CES-en bemutathassuk a legújabb kommunikációs lehetőségekkel és intelligens funkciókkal felszerelt okos berendezéseinket.”  

Az LG 2014-ben megjelenő intelligens berendezéseinek tulajdonosai a kompatibilis készülékeket egyetlen eszközről kezelhetik a HomeChat alkalmazás segítségével, így minden eddiginél kényelmesebben szervezhetik meg mindennapjaikat.

Elegendő például a „Szabadságra megyek” szöveget beírni a HomeChat alkalmazásba, és máris érkezik a válasz: „Átállítsam a berendezéseket szabadság üzemmódba?”. Igenlő válasz esetén a rendszer a hűtőt energiatakarékos üzemmódba kapcsolja, a robotporszívót úgy állítja be, hogy az minden reggel 9-kor felporszívózza a padlót, a mosógép pedig a hazaérkezés napján fog lefuttatni egy mosást. A szolgáltatás jelenleg angol és koreai nyelven érhető el, de a lista hamarosan egyéb nyelvekkel is bővülni fog.

A HomeChat üzenetküldési funkcióján keresztül az LG új intelligens berendezéseinek tulajdonosai valós idejű információkat kaphatnak hűtőszekrényükkel kapcsolatban, tartózkodási helyüktől függetlenül. A családtagok okostelefonjaikról fényképeket tölthetnek fel a hűtőszekrényre a LINE alkalmazáson keresztül, amelyek ezt követően megjelennek a hűtőszekrény kijelzőpaneljén.

A Smart Manager teljes körű élelmiszer-kezelő rendszert varázsol a hűtőszekrényből. A felhasználók az LG intelligens hűtőszekrény alkalmazásának segítségével az LCD-panelen vagy okostelefonjukon az ajtó kinyitása nélkül is megtekinthetik a hűtőszekrény tartalmát. A Smart Manager Freshness Tracker segítségével megadható és ellenőrizhető a különböző élelmiszerek szavatossági ideje. A Smart Manager a hűtőszekrényben található nyersanyagok alapján receptötleteket is ajánl.

A HOM-BOT SQUARE robotporszívó beprogramozható arra, hogy a takarítást a kiválasztott időpontban elvégezze. A tulajdonosok a HomeChat segítségével utánanézhetnek a takarítási előzményeknek, ha felteszik a kérdést a HOM-BOT SQUARE készüléknek: „Mikor takarítottál utoljára?”. A porszívó a HomeChat alkalmazáson keresztül válaszol: „Cikk-cakk formájú takarítás kezdete: 10:50; cikk-cakk formájú takarítás vége: 11:30.” A HomeChat alkalmazás ezen kívül a HOM-BOT SQUARE mozgásának vezérlésére is alkalmas.

A HomeChat segítségével a felhasználók folyamatosan frissülő mosási ciklusokat tölthetnek le igényeiknek megfelelően, emellett a HomeChat arról is figyelmeztetést küld, ha egy mosási ciklus frissítése elkészült és letölthető. A HomeChat alkalmazáson keresztül a felhasználó otthonától távol is beindíthat egy mosást, figyelemmel kísérheti a mosógép állapotát, és értesítést kaphat okostelefonjára vagy LG Smart TV-jére a mosási ciklus végéről.

A HomeChat és a receptkereső szolgáltatás segítségével a felhasználók receptötleteket kérhetnek intelligens sütőjüktől, és megtudhatják azt is, hogy egy adott fogáshoz milyen hozzávalókra van szükség. A sütő automatikusan kiválasztja a megfelelő üzemmódot, így nem kell időt fecsérelni a kézi beállításra. Az LG intelligens-sütő alkalmazása értesítést küld, ha új receptek válnak elérhetővé, így a tulajdonosok mindig új és érdekes fogásokkal lephetik meg a családot.

Az NFC-címkék és a Smart Diagnosis funkció segítségével a felhasználók önállóan is orvosolni tudják a kisebb meghibásodásokat, így elkerülhetők a költséges és kényelmetlen kiszállások. Az NFC-címkéknek köszönhetően a készülékek tulajdonosai új mosási ciklusokat is letölthetnek az LG mosógépeihez.
(BrandTrend)