Kategória: Dizájn és innováció.

Az NNG a Telematics Detroit 2013 kiállításon és konferencián ma bemutatta a navigációs ipar legfrissebb innovációját, a NavFusion™ technológiát. A navigációs szoftverek globális gyártója az iGO Navigációs rendszer legújabb megoldását az autóipari OEM és aftermarket (utólag beépíthető megoldásokat kínáló) partnerei számára fejlesztette.

A NavFusion magasabb szintre emeli a navigáció élményét a fedélzeti rendszereken és az okostelefonokon futó megoldások előnyeinek egyesítésével: a NavFusionnel a beépített navigációs eszközök teljes integráltságát és megbízhatóságát az okostelefonok rugalmasságával és az általuk biztosított folyamatos internetkapcsolat előnyeivel párhuzamosan élvezhetjük, miközben személyes adataink az autóban is elérhetővé válnak.

auto-navigacio-okstelefonnal

 

A NavFusion technológiával ellátott autók infotainment rendszerei önmagukban is teljes értékűek. Az iTunes App Store-ból vagy a Google Play-ről ingyenesen letölthető NavFusion alkalmazás segítségével az okostelefon és az autó fejegysége között a háttérben azonnal megkezdődhet a navigációval kapcsolatos tartalmak szinkronizálása. A két, egyébként önállóan is működő rendszer ezt követően állandó kapcsolatban marad egymással, lényegesen leegyszerűsítve a fejegység térkép- és tartalomfrissítését. A technológia emellett gondoskodik a névjegyek, a kedvencek, a navigációs előzmények, a tervezett útvonalak és a térképek szinkronizálásáról is.

Az okostelefon és az infotainment rendszer összekapcsolása – mely a legelterjedtebb és széles körben támogatott protokollokon, így WiFin, Bluetoothon vagy akár USB-n keresztül jön létre – lehetővé teszi, hogy a felhasználó élő, online szolgáltatásokat vegyen igénybe (pl. online helyi keresés, időjárás-információk, közlekedési adatok és üzemanyag-árak) a jármű beépített rendszerén.

„Mivel az iTunes App Store és a Google Play jól ismert ökoszisztémái automatikus frissítést tesznek lehetővé az okostelefonon, az autóban található térképek frissítése is leegyszerűsödik: a térképek egy háttérfolyamat keretében automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül frissülnek, amint összekapcsoljuk autónkat okostelefonunkkal. A NavFusion ezzel a megoldással a beépített navigációs rendszereket használó autósok legnagyobb navigációval kapcsolatos problémájával számol le.” – mondta el Jim Nardulli, az NNG autóipari OEM-értékesítésekért felelős vezetője.

„Átfogó megoldást találtunk arra a problémára, ami a legnagyobb fejtörést okozta eddig az autógyártóknak: a NavFusionnel a multimédiás egységekben található térképeket és navigációval kapcsolatos tartalmakat mindig naprakészen tudjuk tartani. A térképfrissítésekkel és az okostelefonok személyes tartalmának integrálásával az alkalmazás magasabb szintre emeli a vezetők navigációs élményét, növeli az ügyfél-elégedettség mértékét, ugyanakkor csökkenti az ügyféltámogatással kapcsolatos költségeket. Meggyőződésünk, hogy az autók információs rendszerének jövőjét az okostelefonokkal való összekapcsolhatóság, valamint az egyszerű tartalomfrissítés és szinkronizáció határozza meg. A megbízható, világszerte elérhető, de mindenhol a helyi igényekre szabott iGO Navigációs szoftverre épülő NavFusionnel mi minderre megoldást adunk. E rendszert használók egy olyan integrált autós navigációs megoldást kapnak majd, melyhez az okostelefonoknál megszokott könnyed felhasználói élmény társul.” – mondta el Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója.
(BrandTrend)