Javuló gazdaság – romló nemzetközi bizalom

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint idén a főleg export vezérelt gazdasági növekedés mértéke 1% körül lesz Az alapkamat-csökkentési ciklus minden bizonnyal lezárult, a forint árfolyama éves szinten a korábban gondoltnál gyengébb lesz: egy euróért éves átlagban várhatóan 277 forintot kell adni.
Olvass tovább

Az exporté a főszerep

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint idén a főleg export vezérelt gazdasági növekedés mértéke 1% körül lesz. Az alapkamat-csökkentési ciklus minden bizonnyal lezárult, a forint árfolyama éves szinten a korábban gondoltnál gyengébb lesz: egy euróért éves átlagban várhatóan 277 forintot kell adni.
Olvass tovább

Változatok egy költségvetésre

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2010-ben stagnálás körüli állapotban lesz, kilábalás, szerény növekedés csak a második félévben várható. A világgazdaságban a technikai recesszió megszűnésével sem a pénzügyi, sem a reálgazdasági válság nem zárult le.
Olvass tovább

Most már nem romlik tovább

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint idén összességében 6-7%-os visszaesés, jövőre stagnálás körüli állapot várható. A külső egyensúly látványosan javul, a belső pedig megfelel a nemzetközi követelményeknek. A magyar gazdaság valószínűleg túl van a visszaesés mélypontján.
Olvass tovább

Jövőre stagnálás körüli állapot várható

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2009 őszén a visszaesés mélypontján van, ehhez képest a IV. negyedévben már minimális növekedés várható, Idén összességében 6-7%-os visszaesés, jövőre stagnálás körüli állapot várható. A külső egyensúly látványosan javul, a belső pedig megfelel a nemzetközi követelményeknek.
Olvass tovább

Mélypontra várva

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a magyarországi gazdasági visszaesés mélypontja még előttünk áll, a hazai GDP idén várhatóan 6,5%-csökken. A legnagyobb veszteségeket a mezőgazdaság és az export-érzékeny ipar szenvedi el. A második félév a korábbinál erősebb forintot és gyorsuló inflációt hoz.
Olvass tovább

Csökken a fogyasztás

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint egyelőre folytatódnak, sőt elmélyülnek a 2008 őszétől kialakult recessziós folyamatok, bár az utóbbi hetekben a világot jellemző mély pesszimizmus és piaci pánik enyhült. A magyar gazdaságot egyrészt a külső kereslet zuhanása - a német visszaesést immár 6% körülire prognosztizálják -, másrészt a belföldi kereslet gyors szűkülése is sújtja.
Olvass tovább

A Generali ötödször is ”Kiváló Márka” díjat kapott

Kategória: Aktuális.

A magyarországi Superbrands Bizottság immár ötödik alkalommal ítélte oda a rangos "Kiváló Márka" díját a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-nek. A társaság idén először megkapta a Business Superbrands elismerést is, mely a legjobb B2B márkák üzleti szolgáltatások terén nyújtott kiválóságát díjazza.
Olvass tovább

A reálkeresetek alig, a fogyasztás jelentősen csökken

Kategória: Kutatás.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja továbbra is bizonytalan; de a prognózisok világszerte egyre pesszimistábbak. Magyarországon a reálkeresetek alig, a fogyasztás viszont jelentősen csökken. Az üzleti szektorban a beruházások visszaesését okozza a mérséklődő piaci kereslet és a forráshiány.
Olvass tovább

Bizonytalan a recesszió vége

Kategória: Kutatás.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja egyelőre teljesen bizonytalan. 2009-ben az EU-ban a GDP közel 2%-os, ezen belül Németországban és részben emiatt Magyarországon ennél kissé nagyobb visszaesése valószínű. Pillanatnyilag a 2009 végén kezdődő javulás látszik a legvalószínűbbnek, de ennél kedvezőbb és rosszabb helyzet is bekövetkezhet.
Olvass tovább