Ismételt fellendülést jósolnak az évre a régióban

Kategória: Kutatás.

A Cushman & Wakefield új "Gazdasági Helyzetkép" kutatása szerint annak ellenére, hogy 2009 végén egy-két ország gazdasága a vártnál gyengébben teljesített, 2010 első negyedéve után ismételt fellendülést jósolnak az évre a régióban. Rövidtávon, a Francia, a Német és a Svájci gazdaság alacsony kockázattal kínál jó befektetéseket, de 2-3 éves időtartam esetében Csehország, Lengyelország és Szlovákia is hasonló feltételeket kínál.
Olvass tovább

Felfelé ível a globális kereskedelmi ingatlan piac

Kategória: Kutatás.

A Cushman & Wakefield, 56 ország kereskedelmi ingatlanbefektetési volumen változásait elemző "Nemzetközi Befektetési Atlasz 2010" kutatásának előjelzése szerint, a befektetések 30 százalékos növekedése várható 2010-ben világszerte, ezzel 478 milliárd dollár (362 milliárd euró) összbefektetést érve el, mely nagyban köszönhető az Egyesült Államok újraéledő piacának. Hosszú ideje először a magyar befektetési piac kilátásai nagyon bíztatóak.
Olvass tovább

Hong Kong, Tokió…Budapest ”Office Space Across the World 2009”

Kategória: Kutatás.

Hong Kong és Tokió vezeti a világ legdrágább irodai helyszíneinek ranglistáját, míg London, kilenc év óta először, a harmadik helyre szorult vissza. A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó "Office Space Across the World 2009" kutatása alapján Budapest a rangsor 35. helyén áll.
Olvass tovább

Hitelválság lassítja a budapesti irodafejlesztéseket

Kategória: Aktuális.

A Cushman & Wakefield legfrissebb irodapiaci elemzése feltárja a hitelválságnak a budapesti irodafejlesztésekre gyakorolt hatását. A legutóbbi előrejelzést összehasonlítva a válság kirobbanása előtt prognosztizált adatokkal az új iroda fejlesztések a következő két évben várhatóan 580,000 négyzetméterre csökkennek a korábban tervezett 830,000 négyzetméterrel szemben.
Olvass tovább

”MAPIC EG Retail Awards 2008”

Kategória: Aktuális.

Cushman & Wakefield kapta az Európa legjobb kiskereskedelmi ingatlantanácsadóját megillető "MAPIC EG Retail Awards 2008" díjat Cannes-ban. A nemzetközi ingatlantanácsadó immár harmadik alkalommal nyerte el ezt a rangos kitüntetést. Idén októberben a Cushman & Wakefield megkapta az "Év kiskereskedelmi tanácsadója 2008" díjat is a müncheni Expo Real kiállítás keretében megtartott European Property Awards díjkiosztó gálán.
Olvass tovább

Elkedvetlenedő ingatlanpiac Londonban

Kategória: Aktuális.

A hitelválság továbbra is elkedvetleníti London központjának üzleti célú ingatlanbefektetési piacát. Összesen 1,244 milliárd angol font értékű tranzakció történt a harmadik negyedévben, amely 40 százalékkal alacsonyabb a második negyedév eredményeinél, és 2007. harmadik negyedév teljes forgalmának csupán 20 százaléka, közölte a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó a londoni befektetési piacról készített legfrissebb jelentésében.
Olvass tovább