Mobilinternetes reklámok kapcsán indított eljárásokat a GVH

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel, valamint a Magyar Telekom Nyrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.
Olvass tovább

GVH engedély a Margarin piacon

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Natura Margarin Kft. megvásárolja a Royal Brinkers Hungary Kft. margaringyártáshoz és -forgalmazáshoz nélkülözhetetlen eszközeit magában foglaló vállalkozásrészét. A Natura Margarin Kft. (Natura), mint a Bunge Zrt. 100%-os leányvállalata 2010-ben alakult.
Olvass tovább

Döntést hozott a GVH a L’Oréal ügyben

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében nem ütköznek törvénybe a L'Oréal Magyarország Kozmetikai Kft. (L'Oréal) Biotherm Aquasource Biosensitive, Revitalift, valamint Vichy Cellu Metric termékeinek népszerűsítése érdekében 2009. január 1. és 2009. május 1. között közzétett egyes állításai, míg a GVH jogszabályba ütközőnek tartotta a Vichy Liftactiv CxP, a Revitalift és a Vichy Cellu Metric termékekkel összefüggésben megjelentetett bizonyos állításokat. Utóbbi magatartásért 5 millió forint bírság megfizetésére köteles a vállalkozás.
Olvass tovább

Becsalogató és megtévesztő reklámokat közölt a Tesco

Kategória: Aktuális.

A Tesco Zrt. 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. között tartott egyes akciói során tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mivel egyes akciós termékei az akció kezdetén nem voltak kaphatóak, más termékek pedig nem a reklámokban szereplő tulajdonságokkal rendelkeztek – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. A kiskereskedelmi vállalkozásnak emiatt 8 millió forint bírságot kell fizetnie.
Olvass tovább