A közmédia ”lezüllesztett” rendszere

Kategória: Aktuális.

Az új médiatörvény nem terjeszkedik túl azon, amit az európai uniós irányelv megjelenít - mondta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke szerdán Budapesten, a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége által rendezett konferencián.
Olvass tovább

Húsz szakembert díjaz a DUE az országos médiából

Kategória: Aktuális.

Húsz egykori tagját díjazza péntek esti gáláján, a Művészetek Palotájában Magyarország második legnagyobb újságírószervezete, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE). A rendszerváltással egyidős szervezet táboraiban, tanfolyamain és találkozóin több ezer egykori és jelenlegi taggal és diákkal volt kapcsolatban, és két évtized alatt többszáz szakembert adott az országos és helyi professzionális médiának.
Olvass tovább

Versenykorlátozásra alkalmas a MÚOSZ honortáblája

Kategória: Aktuális.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) versenykorlátozásra alkalmas magatartást tanúsított, amikor ajánlott minimálárakat tett közzé - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt az érdekképviseletnek 3 millió forint bírságot kell fizetnie. A MÚOSZ egyesületi formában működő, független szakmai, érdekvédelmi szervezet, több ezer fős tagsággal.
Olvass tovább

Bírósághoz fordul a MÚOSZ

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal 3 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Újságírók Országos Szövetségét annak a honorárium táblázatnak a közzétételéért, amelyben a Szövetség a szellemi szabadfoglalkozású (úgynevezett szabadúszó, vállalkozó) újságírók minimális honoráriumára tett ajánlatot.
Olvass tovább