Szexszel mindent el lehet adni ?

Kategória: Kutatás.

Nem ösztönöznek minket vásárlásra a reklámokban megjelenített meztelen női testek és félmeztelen izmos sportolók, a fogyasztók többsége ugyanis nem tartja az eladás hatékony eszközének a szexualitás ábrázolását. A fiatalok és a férfiak nyitottabbak az erotikával fűszerezett hirdetésekre, de az emberek nagy többsége nem engedné a teljes meztelenség bemutatását - derül ki a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak díjazott tanulmányából.
Olvass tovább

Magyar ”anti age” paprika a távol keleti élelmiszerpiacon

Kategória: Aktuális.

Március elején Tokióban, a világ egyik legrangosabb élelmiszereket és italkészítményeket felvonultató kiállításának magyar standján egy különösen jó fajtatulajdonságokkal bíró paradicsompaprika debütált, amely a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának kutatója jóvoltából - a kísérleti stádium után - hamarosan Japánban is megkezdheti kulináris karrierjét.
Olvass tovább

Sztáregyetemek

Kategória: Aktuális.

Továbbra is az Egyesült Államok büszkélkedhet a világ legtöbb egyetemével, legalábbis a sanghaji Csientung Egyetem évente összeállított ranglistájának 2007-es kiadása szerint. A 38 ország 500 felsőfokú oktatási intézményét összehasonlító tanulmányban az első 20 helyezett közül 17 amerikai, 2 brit és egy japán képzőhely szerepel. A világ legjobb ötszáz felsőoktatási intézménye között két magyarországi található, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem - írja a vg.hu.
Olvass tovább