Karizmatikus vezérigazgatók a Top 100-as márkák élén

Kategória: Kutatás.

17 technológiai márka szerepel 2010-ben a száz legértékesebb márka között. Vannak közöttük szoftver márkák, hardver márkák, szolgáltatások, portálok és mobilgyártók. Ezen márkák együttes értéke domináns szerepet játszik a listában. A technológiai márkák összértéke 6%-ot nőtt tavaly óta, miközben a legtöbb kategória értéke csökkent 2009-hez képest. A Facebook első alkalommal került fel a százas listára, 5.5 milliárd dolláros értékkel.  A Top 100-as lista márkái a márkaépítéshez a vezérigazgatóik imázsát is felhasználják.
Olvass tovább

A 100 legnagyobb márka – BrandZ Top 100

Kategória: Kutatás.

A100 legnagyobb márka - BrandZ Top 100 - pénzügyileg kifejezhető értéke meghaladja a 2 ezer milliárd dollárt. Az 5 évvel ezelőtti összértékhez képest ez az érték 40%-kal magasabb, ezek a márkák túlszárnyalták a tőzsde növekedését - és minden jel szerint ellenállnak a recessziónak is. A legértékesebb márkák ma közzétett 100-as listája szerint ezek a márkák képesek voltak ellenállni a recessziónak is. A fejlődő / BRIC országok mind megérkeztek, a technológiai cégek mindent vittek.
Olvass tovább

Mobiltelefonra optimalizált a Népszabadság

Kategória: Aktuális.

Elkészült a Népszabadság mobiltelefonra optimalizált honlapja, az m.nol.hu, ami élvezhetőbbé, interaktívabbá teszi a NOL tartalmainak elérését. A mobil honlapon - amely gyorsabb betöltési sebességet garantál - könnyen áttekinthetők a NOL vezető cikkei, valamint közvetlenül is elérhetik az olvasók a legolvasottabb (TOP10) cikkeket és blogbejegyzéseket (Blog fül), továbbá egyetlen kattintással megoszthatják a Facebook, illetve Twitter-közösséggel.
Olvass tovább

Népszabadság TOP 150 lista a leggazdagabb magyarról

Kategória: Aktuális.

A 150 Leggazdagabb Magyarországon címmel jelent meg a Népszabadság TOP- kiadványok sorozatának legújabb magazinja. A magazin gerincét a 150-es listán szereplő emberek bemutatása alkotja, amely idén az OPTEN Kft. értékelése alapján készült. Az elemzők a lista összeállításakor az adott személy cégének vagyonát és esetlegesen bevallott magánvagyonát vették figyelembe.
Olvass tovább

TOP 150 leggazdagabb

Kategória: Aktuális.

2440,9 milliárd forint, a hazai GDP több, mint 10 százaléka, ennyi a Magyarországon élő 150 leggazdagabb ember becsült vagyona. A TOP kiadványból a rangsoron és a milliárdosok bemutatásán kívül kiderül, hogy hogyan oszlik el hazánkban a vagyon, milyen tevékenységi körök a legjövedelmezőbbek, kik lettek tavalyi vagyonukhoz képest még gazdagabbak, vagy éppen szegényebbek, és kik azok, akik új belépőként az idén kerültek föl először a listára.
Olvass tovább

Magyarország legeredményesebb vállalata

Kategória: Aktuális.

Az idei Figyelő TOP 200 díjátadón a Pannon érdemelte ki „Az év legeredményesebb vállalata” címet. A díjat minden évben annak a hazai vállalatnak ítélik oda, amelyik a legkiválóbb pénzügyi teljesítményt nyújtja a zsűri által előre meghatározott mutatók figyelembe vételével. A Pannon 2007. évi eredményei alapján részesült a rangos elismerésben.
Olvass tovább

Top médiások

Kategória: Aktuális.

A Markating& Media is benevezett a Top kiadványok versenyébe. ők a hazai Top 50 legbefolyásosabb média szakembert keresték. A listán nincsenek politikusok és celebritások. Megtalálhatók viszont többek között médiatulajdonosok, ügynökségi vezetők és marketing döntéshozók. A lap és az ő szerkesztőbizottsága pontoztak.
Olvass tovább

Márkarangsor a Financial Timesban

Kategória: Aktuális.

A Financial Timesban közölt 2008-as márka-világranglistát a Google vezeti a General Electric és a Microsoft előtt. A Coca-Cola negyedik, az Apple hetedik, a Disney pedig például huszonharmadik a "Brandz Top 100 Most Powerful Brands" rangsorban, amely összeállításakor a márkák iránti attitűd mellett azt is figyelembe vették, hogy a fogyasztók márkák iránti vonzalma mennyiben járul hozzá a márkatulajdonos üzleti bevételeihez. A dobogón nincs változás tavalyhoz képest, amikor a Google az élre állt.
Olvass tovább

Top 50 különleges úti cél

Kategória: Aktuális.

Megjelent a Népszabadság 50 különleges úti cél c. TOP kiadványa, melyből a földgolyó 50 különleges helyéről kapunk első kézből helyszíni tudósítást gazdag képanyaggal illusztrálva. Ezek az úti célok sok szempontból mások, mint a hagyományos turistautak. Sokkal inkább az egzotikumban, az ismeretlen felfedezésében rejlik vonzerejük, mint az odalátogató legfőbb kényelmének biztosításában. A kiadvány minden kontinensről választ helyszíneket, de Európából is a kifejezetten különleges, még felfedezésre váró úti célokat ajánlja. Mindenkit arra biztatunk, hogy keljenek útra, az utazáshoz biztosan segítségükre lesz a Népszabadság 50 különleges úti cél c. kiadványa. 
Olvass tovább