A brit tinik mindössze 800 szót használnak

Kategória: Aktuális.

Minimálisra apadt az sms-ek, közösségi portálok és csevegőfórumok nyelvezetén nevelkedő brit tizenévesek napi rendszerességgel használt szókincse. Jean Gross, a kormány gyermekkori nyelvfejlesztési főtanácsadója a The Sunday Times jelentése szerint kimutatta, hogy a brit tinik - jóllehet valójában legalább 40-50 ezer szót ismernek - a napi beszédben egy mindössze 800 szóból álló készletet használnak.
Olvass tovább

Fizetős lesz az online sajtó?

Kategória: Aktuális.

Sokáig úgy volt, hogy a hirdetésalapú modell válik be az online sajtónak, de jött a gazdasági válság, a reklámbevételek elmaradnak a várttól, és most mindenki a fizetős tartalmat erőlteti a Financial Timestól a Valley Morning Starig. Egy éven belül majdnem mindegyik hírszájt pénzt fog kérni az online megjelenő tartalomért, állítja Lionel Barber, a brit Financial Times főszerkesztője. - írja az Index.
Olvass tovább

Öt Pulitzer-díjat nyert a The New York Times

Kategória: Aktuális.

A The New York Times című napilap idén öt kategóriában nyerte el a Pulitzer-díjat. Az amerikai újságírás legrangosabb elismerésének kitüntetettjeit hétfőn jelentették be New Yorkban. A díjakat az amerikai írott sajtó egyik leglehangolóbb éve után ítélték oda. A csökkenő reklámbevételek, a nehéz gazdasági helyzet és az internet folytatódó térhódítása miatt a lapok 2008-ban nagy leépítésekre kényszerültek, több kiadvány csődbe ment.
Olvass tovább

Kettős nyomás alatt a The New York Times

Kategória: Aktuális.

Váratlanul nagy veszteséggel zárta az első negyedévet a vezető amerikai liberális napilap, a New York Times anyavállalata. A The New York Times Company 335 ezer dolláros mínuszt könyvelt el, ekkora visszaesésre a cég és talán az egész amerikai nyomtatott sajtó történetében nem volt még példa. A veszteség különösen annak fényében megdöbbentő, hogy az újságnak az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban 23,9 millió dolláros pozitív eredménye volt.
Olvass tovább