Nemzetközi tiltakozás a köztévé ellehetetlenítése miatt

Kategória: Aktuális.

A világválság miatt több közmédiumnak kell ugyan gazdasági nehézségekkel szembenéznie, de az a jelentős megszorítás, amivel a Magyar Televízió kényszerül szembesülni jövőre, messze túlmutat azon, ami pénzügyi szempontból indokolható lenne. Egyebek között erre hívja fel a figyelmet az a levél, amelyet Sólyom László köztársasági elnöknek és Bajnai Gordon miniszterelnöknek küldött az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) két legfelső vezetője.
Olvass tovább

Nem írta alá a médiatörvény módosítását Sólyom László

Kategória: Aktuális.

"Nem írta alá hétfőn a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény módosításáról szóló törvényt Sólyom László, és megküldte véleményezésre az Alkotmánybíróságnak" - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. Sólyom László szerint aránytalan előnyhöz juttatja a meglévő műsorszolgáltatókat a médiatörvény december elején elfogadott módosítása. A Sláger és a Danubius rádió műsorszolgáltatási engedélyét akár pályáztatás nélkül is meghosszabbíthatnák.
Olvass tovább

Sólyom támogatja a GVH függetlenségét

Kategória: Aktuális.

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke "Versenykultúráért" díjat adott át Dr. Boytha Györgynének. A díjat a GVH Versenykultúra Központja alapította, idén másodszor került átadásra. Az elismerést - a GVH szándékai szerint - azok a szakemberek kaphatják meg, akik a legtöbbet teszik a hazai versenykultúra fejlesztéséért az adott évben. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is.
Olvass tovább