”Ez a történet már rég nem csak két rádióról szól”

Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Bíróság kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletét amit az Advenio és a Danubius sem kívánt kommentálni. Az Est Media Group csak annyit mondott, hogy ebben a perben nem érintettek. A helyzet kapcsán megszólalt Heal Edina a Sláger Rádió (ex)-vezérigazgatója.
Olvass tovább

A közvélemény politikai alkut és korrupciót sejt

Kategória: Aktuális.

A közvélemény elégedetlen a kereskedelmirádió-pályázattal, a többség politikai alkut és korrupciót sejt a háttérben a szakmai szempontok helyett. Két héttel az utolsó adások előtt a közvélemény túlnyomó része - kilenctizede - hallott róla, hogy megszűnik a Danubius és a Sláger Rádió. - többek között ez derül ki a Medián november 5-én, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült országosan reprezentatív felméréséből.
Olvass tovább

A Sláger Rádió keresi az alternatívákat

Kategória: Aktuális.

Magyarországon tartózkodik Paul Friddick, a Sláger Rádiót tulajdonló amerikai Emmis Communcations alelnöke, aki a Kreatív információi szerint a Roxy Rádió megvételéről akar tárgyalni Budapesten. Az Index információi szerint a cég vezetői a Rádió1-gyel is tárgyalnak az esetleges tulajdonosváltásról. Egy estleges vásárlás, befektetés szempontjából érdekes, hogy mindkét frekvencia másfél év múlva lejár.
Olvass tovább

Sláger Rádió Szimpátia koncert

Kategória: Aktuális.

A koncert a Sláger Rádió Veled vagyok! kampányának azt a célját szolgálta, hogy demonstrálja azt az erőt és értéket, amelyet a Rádió ma elfogalal a médiapiacon. Sok népszerű zenész és zenekar tette tiszteletét és lépett fel akár egy dal erejéig is. Az eső és a hideg ellenére több tízezer ember biztosította támogatásáról a Rádiót.
Olvass tovább

A Sláger beleszólna a Neo FM engedélyébe

Kategória: Aktuális.

Beleszólást kér a Sláger Rádió az általa most használt hullámsávot elnyert Neo FM sugárzási engedélyének kiadásába - mondta Péterffy Gábor, a Nemzeti Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója. A Sláger Rádió Zrt. azt kérte, hogy ügyfél lehessen a rádióengedély-kiadási eljárásban. Ez a feltétele ugyanis annak, hogy beleszólást nyerjen az ügymenetbe.
Olvass tovább

A Sláger már perel

Kategória: Aktuális.

A Sláger Rádió Zrt. a benyújtotta keresetét a Fővárosi Bírósághoz az ORTT országos kereskedelmi rádiós frekvenciák tárgyában hozott döntése ellen. A Sláger határozottan támadja az ORTT döntést, amelyet múlt héten hozott a Testület, és amely véleményük szerint számos jogszabálysértést tartalmaz. Keresetükben azt is kérik, hogy a bíróság soron kívül meghozott ideiglenes intézkedéssel tiltsa el az ORTT-t hogy megkösse a műsorszolgáltatási szerződést a jogellenesen győztessé nyilvánított pályázóval.
Olvass tovább

A helyi rádióknak jól jöhet a Danubius és a Sláger eltűnése

Kategória: Aktuális.

A több mint kétszáz hazai helyi rádió a reklámbevételeik növekedését reméli a Danubius és a Sláger megszűnésétől, mert a két nagy kereskedelmi adó elhallgatásával hatalmas vákuum keletkezik a reklámpiacon, ezért az ügynökségek remélhetőleg a helyi rádiókhoz viszik a megrendeléseket - mondta a Független Hírügynökségnek Radetzky András, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke.
Olvass tovább

A Sláger Rádió nagyszabású szimpátia koncertet szervez

Kategória: Aktuális.

Veled vagyok! - kampány üzenettel jelent meg a Sláger Rádió.  A kampány csúcspontjaként a Sláger nagy szabású szimpátia koncertet szervez a Városligeti Műjégpályán 2009. November 8-ára, melynek időzítése azért is fontos, mert ekkorra már az ORTT meg fogja hozni döntését a jelenleg futó frekvenciapályázattal kapcsolatban.
Olvass tovább

Majtényi szerint a rádiós pályazat döntései súlyosan sértik a jogszerűséget

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatot írt ki a jelenleg a Danubius és a Sláger Rádiók által birtokolt két országos rádiós műsorszolgáltatási jogosultságra. A két jogosultságra négy-négy pályázati ajánlat érkezett. A pályázati ajánlatok alaki érvényességéről és egyes tartalmi kérdésekről a Testület a 2009. október  7-i ülésén tárgyalt első ízben. Az ülésen e tárgyban meghozott alábbi határozatokkal Dr. Majtényi László nem ért egyet, álláspontja szerint a döntések súlyosan sértik a pályázat jogszerűségét.
Olvass tovább