A kommunikációs vezetők felemelkedése

Kategória: Kutatás.

Az elmúlt 12 hónap gazdasági bizonytalansága magával hozta a vállalati kommunikációs vezetők szerepének felértékelődését. A kommunikációs vezetők felemelkedése című évente elvégzett kutatás alapján - melyet a Weber Shandwick nemzetközi pr ügynökség a Spencer Stuarttal, a világ egyik vezető HR tanácsadó vállalatával és a KRC Research-csel közösen készít el - a globális kommunikációs vezetők¹ (CCO-k) 58 százaléka jelent közvetlenül a vállalat vezérigazgatójának, szemben a múlt évben mért 48 százalékkal.
Olvass tovább

A The Holmes Report a Weber Shandwicket választotta Az év globális PR-ügynökségévé

Kategória: Aktuális.

A PR szakma vezető lapja, a The Holmes Report a Weber Shandwicket választotta Az év globális PR-ügynökségévé. A díjat május 12-én adják át New York-ban, az idei amerikai SABRE díjátadón. A The Holmes Report így indokolta döntését: "A Weber Shandwick nem csupán a világ legnagyobb PR-brandje, de egyben a legerősebb is. Talán ez az egyetlen olyan cég, amely mind méretét, mind szakmaiságát tekintve a legnagyobb három közé sorolható minden működési régiójában."
Olvass tovább

Karvalics Attila a MOL-tól a Weber Shandwick-be igazolt

Kategória: Aktuális.

Karrier A Weber Shandwick közép-kelet-európai ügyvezetőjének helyetteseként folytatja pályafutását Karvalics Attila, aki a MOL-csoport Stratégiai Kommunikációs és Társasági Marketing Igazgatói székét cseréli fel új pozíciójára.  A PR-cégnél kommunikációs stratégiák alkotása, digitális média megoldások kidolgozása, illetve CSR projektek szakmai felügyelete mellett az ügyfélkapcsolati tevékenység erősítése és üzletfejlesztési teendők várnak majd rá.
Olvass tovább

Social branding

Kategória: Aktuális.

A Weber Shandwick PR-cég és a KRC kutatócég közös felmérése során 11 ország 950 vállalatvezetőjét kérdezték meg a CSR és a vállalati hírnév összefüggéseiről. A válaszadók többsége azon a véleményen volt, hogy a társadalmi felelősségvállalás jelentős mértékben hozzájárul egy cég hírnevéhez. 
Olvass tovább