BKF-es hallgatóé a legjobb európai PR-szakdolgozat

Kategória: Aktuális.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) CSR-menedzsment szakirányán, levelező szakon tavaly végzett Völgyi Katalin szakdolgozatát ítélte a legjobbnak idén bachelor (BA) kategóriában az európai pr-szervezet, a European Public Relations Education and Research Association (Euprera).
Olvass tovább

Tudást várnak el a márkáktól

Kategória: Kutatás.

Az amerikai fogyasztók elsősorban azt várják el a márkától, hogy hozzáadjon a tudásukhoz - legkevésbé pedig azt, hogy "csak láthatóak legyenek a boltokban." - olvasható a Lightspeed Research egy friss kutatásában. A nehéz gazdasági helyzetben a márkák számára hasznosabb lehet, ha inkább informálnak, mintsem barátkoznak a fogyasztókkal.
Olvass tovább

Megtriplázódó mobilinternet-használat

Kategória: Kutatás.

A következő öt év folyamán megtriplázódik azoknak a nyugat-európaiaknak a száma, akik mobiltelefonjukon keresztül érik el az Internetet - számol be egy friss Forrester Research kutatás. 2014-re a fogyasztók közel 40%-a mobilkészülékéről is használja majd a világhálót. A kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére a Forrester a gyors hálózatok, az Internet-képes telefonok és a fix tarifák térnyerésére számít, melyek a mobilinternetezés népszerűbbé válásában kulcsfontosságú szerepet játszanak.
Olvass tovább

A helyes médiamix megtalálása lesz a siker kulcsa

Kategória: Aktuális.

A digitális reklámok, a gazdasági válság ellenére, mindig is reménykeltő növekedéssel kecsegtettek az előrejelzésekben - ez a trend továbbra is folytatódik. A Forrester Research "Ötéves Interaktív Marketing Előrejelzés" c. jelentésében 17%-os átlagos éves növekedéssel számol az amerikai interaktív marketing költésekben, melyek a következő öt év folyamán, 2014-re, megközelítik az 55 milliárd dollárt.
Olvass tovább

A vásárlói élmény a hűség alapköve

Kategória: Kutatás.

A Forrester Research egy új kutatása szerint a vásárlói élmény szorosan összefügg a vásárlói hűséggel, a kettő közötti kapcsolat pedig szorosabbá vált tavaly óta. A kutatás az alapján méri a hűséget, hogy egy vásárló milyen hajlandóságot mutat arra, hogy ismét az adott cég termékeit vásárolja meg, mekkora valószínűséggel vonakodik másikat keresni, és milyen mértékben ajánlja ismerőseinek.
Olvass tovább

Egy korosztály találkozóhelye

Kategória: Aktuális.

Az Ötvenentúl.hu weboldal az ötven év felettiek igazi internetes kiindulópontjává vált. Ezt támasztja alá az a tavaly évvégén készített felmérés, amely 165 honlap látogatóit és a hazai internetezési szokásokat vizsgálta. A Visitor Media Research (VMR) évente ismétlődő kutatássorozat, amelyet a hazai médiavásárlók, médiatulajdonosok és vállalatok részére készítenek.
Olvass tovább

Új kutatási termékekkel erősít az NRC

Kategória: Kutatás.

Az NRC Piackutató a piaci változásokhoz és a változó igényekhez alkalmazkodva a vállalat a héten mutatta be a Visitor Media Research (VMR) termékcsalád legújabb tagjait; a VMR.kids a gyerekek, a VMR.cool a 15-25 évesek, a VMR.women a nők, a VMR.silver pedig a 49 év felettiek internetezési, tájékozódási, fogyasztási szokásait, attitűdjeit vizsgálja. A termékcsalád ötödik tagja az üzleti döntéshozók internetezési és informálódási szokásait kutató VMR.eco.
Olvass tovább

Kutatást szervez az Európai Szponzorációs Szövetség

Kategória: Kutatás.

Az Európai Szponzorációs Szövetség (ESA) egy egész Európára kiterjedő kutatást szervez. A jogtulajdonosok, a szponzoráltak körében szervezett felmérés a szponzoráció kulcskérdéseit járja körbe. A kérdőíveket a Comperio Research kutatócég dolgozza fel és értékeli. Az Európai Szponzorációs Szövetség (ESA) magyarországi partnere a Szponzorációs Asztaltársaság. Köszönjük, ha a kérdőív kitöltésére időt tud szánni, és megosztja velünk tapasztalatait, véleményét!
Olvass tovább

Mobilitás és rugalmasság

Kategória: Aktuális.

A norvégiai Telenor kizárólagos tulajdonában lévő Pannon, valamint a Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) a magyar piacon is bevezeti a BlackBerry megoldást. A BlackBerry megoldásban az okostelefonok, szoftverek és szolgáltatások együttese révén az egyszerűen használható vezeték nélküli e-mail és internet-hozzáférés, a telefon és a naptár mellett multimédiás, valamint egyéb üzleti és szabadidős alkalmazások állnak a felhasználók rendelkezésére.
Olvass tovább