Az Econet piacát a spekulánsok uralják

Kategória: Aktuális.

Az Econet 630 millió forintos veszteséggel zárta a 2009-es évet, amely két fő okra vezethető vissza. Egyrészt a gazdasági válság miatt beszűkült a médiapiac, ennek a területnek a bevétele 1,1 milliárd forinttal maradt el a 2008-as évhez képest. Másrészt a cég az év második felében elindította saját országos rádióját, amely jelentős költségekkel járt -mondta a Gazdasági Rádiónak a portfolio.hu elemzője.
Olvass tovább

Jövőre bővüléssel számol a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete

Kategória: Aktuális.

Tavaly 71 ezer személyautót és kishaszon gépjárművet helyeztek forgalomba, ez nagyjából a fele annak, amennyit válságmentes időkben reálisan a magyar piac elbír. Jövőre ötezres bővüléssel számol a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, ez pedig azt jelentené, hogy az új gépjármű értékesítési piac már túljutott a mélypontján - mondta az egyesület társelnöke, Erdélyi Péter a Gazdasági Rádiónak.
Olvass tovább

Balázs Csaba: nem politikai rádiót fogunk csinálni

Kategória: Aktuális.

Az Econet-médiabirodalom építésének fontos állomása lehet az országos kereskedelmi rádió indítása. Balázs Csaba, az Econet igazgatóságának elnöke a Gazdasági Rádiónak azt mondta: a szűkülő kereskedelmi rádiós reklámpiac ellenére is jó üzleti lehetőséget lát egy országos rádió elindításában. Megoldás lehet az is, hogy az új reklámfelületet a már meglévőkhöz kapcsolódóan, csomagban értékesítik, úgynevezett "sales house-ok"; azaz a csoporthoz kapcsolódó cégek segítségével.
Olvass tovább