Az INTREN építheti a Praktiker adat-alapú médiavásárlási rendszerét

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az e-commerce kihívásokra és az online értékesítés növekedésére reagálva a Praktiker hosszútávú stratégiai fejlesztéseket valósít meg, melynek szerves része a vállalat ügyfél-adatainak kihasználása és saját adatvagyonának építése is. A jelenleg meglévő adat-ökoszisztéma további fejlesztését, és annak aktiválását a médiavásárlás területén az INTREN tanácsadói csapata támogatja 2021-től.
Olvass tovább

Folytatja áruházfelújítási programját a Praktiker

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Átépítette Budapest, Bécsi úti áruházát a Praktiker mintegy 200 millió forintos beruházás keretében, ezzel is folytatva áruházmodernizációs programját. A III. kerületi üzletegység 20 éve nyitotta meg kapuit, jelenleg 100 embernek ad munkát. A felújításnak köszönhetően a barkácsáruház eladótere tágasabb lett, megújult a belső arculata, illetve mivel több területen megváltozott a Praktiker kínálata, a berendezéstechnikai eszközöket is bővíteni, cserélni kellett.
Olvass tovább

Jól teljesít a Praktiker webáruháza

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Bár húsz áruháza van a Praktikernek, a „huszonegyedik”, azaz az online áruház fejlődése számít továbbra is a legdinamikusabbnak. A Praktiker barkácsáruházlánc idén tízéves online szolgáltatása ma már az összes forgalom 8,5%-át realizálja. A barkácslánc nagy hangsúlyt fektet a vásárlói élmény növelésére, a mobilapplikációja további optimalizálására – írják.
Olvass tovább

Nőtt a Praktiker árbevétele

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

57,1 milliárd forintos árbevételt ért el a Praktiker 2018-ban, az előző évi 47,8 milliárddal szemben, ez mintegy 20 százalékos bővülést jelent. A 20 áruházat működtető lánc alkalmazottainak száma is nőtt, jelenleg mintegy 1500 embernek biztosít munkát a Praktiker. A webshop forgalma a kasszán átmenő forgalom 7 százalékát teszi ki, ami újra két számjegyű emelkedés 2017-hez képest. A Praktiker mintegy 300 beszállítóval dolgozik, a hazai vállalkozások aránya elérte a 80 százalékot. A 160 milliárd forintosra becsült barkácsszektorban a Praktiker a második legnagyobb áruházlánc.
Olvass tovább