Karácsonyi köszöntő – Pettkó András BimmBamm 2

Kategória: Aktuális.

Pettkó András a Parlament egyik legaktívabban kommunikáló képviselője. Online is. Mindig is fontosnak tartotta, hogy aktív résztvevője legyen a közösségnek, ahová tartozik. Tagja az Informatikai és Távközlési, valamint a Társadalmi Szervezetek, illetve a Drogstratégiai Eseti Bizottságnak. Karácsonyi Pettkó BimmBamm video.
Olvass tovább

”Szuperportál”.

Kategória: Aktuális.

A kormányszóvivői portál kudarca nem kendőzhető tovább árlistákkal és feltűnően laza érvelésű pénzügyi magyarázkodással. A működés beindítása óta csak halmozódnak a kérdések, most már nemcsak a politika, hanem a szakma oldaláról is. A felvetésekre nincs válasz, csak annyi bizonyos, hogy sem a tartalom, sem a szolgáltatási logika nem bizonyította eddig az irdatlan ráfordításokat. Pettkó András MDF-es képviselő tovább tudakozódik a témában, kétségeit személyes tapasztalataira építi.
Olvass tovább

”Hány kilométer egy étkezés?”

Kategória: Aktuális.

Magyarországon kisebb intenzitással, de régóta szó van arról, hogy miért nincs „divatja” a magyar ételek fogyasztásának. Politikai töltetet ez azonban csak csütörtökön kapott, amikor Herényi Károly és Pettkó András sajtótájékoztatót tartott "Hány kilométer egy étkezés?" címmel.   A cseh retek 510, a lengyel karalábé 680, az olasz zöldalma 1000, az egyiptomi piros szőlő 2200, a spanyol körte 2620, a kínai fokhagyma 7300 kilométert „utazott”, míg az asztalra került. A szemléltetés gyanánt összeállított gyümölcstál összesen 27700 kilométert tett meg Magyarországig.  
Olvass tovább

Szupersztráda

Kategória: Aktuális.

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága keddi ülésén egyhangúlag leszavazta azt a három - ellenzéki, illetve kormánypárti - módosító javaslatot, amely kiemelte volna az internetszolgáltatást a kulturális járulékoltatási körből. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) járulékbevételét érintő törvénymódosításhoz három önálló, azonos tartalmú indítvány érkezett, amely az internetszolgáltatás elhagyását javasolta a járulékoltatási körből. A fideszes Nyitrai Zsolt, az MDF-es Pettkó András, Hock Zoltán és Katona Kálmán, valamint a szocialista Márfai Péter által jegyzett javaslatokat sem a kormány, sem a bizottság nem támogatta.
Olvass tovább