Idén először átadták az Év Campus Honlapja díjakat

Kategória: Aktuális.

Nyolcadik alkalommal osztotta ki a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) az immár hagyományos Év Írása, Év Fotója díjakat, a Pál Imre Emlékdíjat, a Pro Sperare díjat, a Hallgató Újságírásért Díjat, és idén először az Év Campus Honlapja díjakat március 12-én Gödöllőn, a Szent István Egyetemen, ahol a Felsőoktatási Média Konferenciát rendezték.
Olvass tovább

Új médiaértékesítési igazgató az Origo Adhouse élén

Kategória: Aktuális.

Karrier 2008. december 6-ától Komáromi Csilla Rita személyében új médiaértékesítési igazgató áll az Origo Adhouse élén. Magyarország legnagyobb online értékesítési háza olyan szakembert választott, akinek karrierje "párhuzamos az internettel".  A korábbi igazgató, Somogyi Péter Pál majd egy évtizedet töltött az Origo-nál, s a jövőben is az online média közelében folytatja szakmai pályafutását.
Olvass tovább

Az NHH egyes pályázatoknál 15 nappal hosszabbított

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 15 nappal meghosszabbította a két új szolgáltató piacralépését is lehetővé tevő mobil- és frekvencia-pályázatai egy részének beadási határidejét, a frekvenciasávok felhasználási szabályait rögzítő miniszteri rendelet módosítása miatt. A beadási határidő módosítására Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter jóváhagyásával került sor.
Olvass tovább

Az MTV nem vár a HD technológiával

Kategória: Aktuális.

Világtendencia, hogy a televíziók a több, mint 50 éve használt SD felbontású rendszerről (közismertebb nevén PAL, NTSC, SECAM, illetve házon belül SDI) áttérnek a nagyfelbontású szabványra. Minden jelentősebb tévétársaság HD beruházásban, a HD-re való áttérésben gondolkozik. A Foci EB és a Pekingi Olimpia is HD-ben fog eljutni nagyon sok európai nézőhöz. A Magyar Televízió szerint a nézőket ki kell szolgálni minőségi kép- és hangtartalommal, akik a nagyképernyős tévék minősége miatt egyre magasabbra helyezik a mércét.
Olvass tovább