A magyar EU-elnökség ásványvize

Kategória: Aktuális.

A Theodorát gyártó, hazai Kékkúti Ásványvíz Zrt. látja el palackozott ásványvízzel az elnökség hivatalos helyszíneit. Összesen 181710 liter ásványvíz oltja szomját ez idő alatt az EU delegációk tagjainak. a Káli-medencei ásványvíz jelen van minden találkozón Brüsszelben, Gödöllőn, Debrecenben és Balatonfüreden is. "Megtiszteltetés számunkra, hogy a Theodorát választották a soros elnökség ásványvizének. A több mint 100 éves hagyománnyal, különleges eredettel és ízzel a Theodora igazi értéket képvisel Magyarországon. A víz központi szerepet kap az EU-elnökség programjában is. Nem véletlenül, hiszen Magyarország bővelkedik értékes, természetes vizekben." – mondta Henrik W. Gotterbarm, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezérigazgatója. A Theodora nemcsak a magyar soros EU-elnökség
Olvass tovább

Gyorsul a koncentráció: Egyre több vevő szeretne egy boltban megtalálni mindent

Kategória: Kutatás.

A hagyományos élelmiszerüzletek száma 1400-zal csökkent tavaly, jórészt a vásárlási szokások változása következtében. Összesen 19 935 általános élelmiszer üzletet regisztrált a Nielsen piackutató vállalat múlt év végén, szemben az egy évvel korábbi 21 339-cel. A kereskedelem felgyorsult koncentrációja túlnyomórészt a legkisebb, 50 négyzetméteres és kisebb boltokat érinti; azokból 1100-zal kevesebb működött december végén, mint egy évvel korábban.
Olvass tovább

Elkedvetlenedő ingatlanpiac Londonban

Kategória: Aktuális.

A hitelválság továbbra is elkedvetleníti London központjának üzleti célú ingatlanbefektetési piacát. Összesen 1,244 milliárd angol font értékű tranzakció történt a harmadik negyedévben, amely 40 százalékkal alacsonyabb a második negyedév eredményeinél, és 2007. harmadik negyedév teljes forgalmának csupán 20 százaléka, közölte a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó a londoni befektetési piacról készített legfrissebb jelentésében.
Olvass tovább