Danubius-ügyben Szalai Annamária sajtóközleményben örül

Kategória: Aktuális.

"Örömmel vettem tudomásul a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletét, mely szerint az ORTT a Class rádiót működtető Advenio Zrt-vel kötött műsorszolgáltatási szerződése érvényes. A Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. kereseti kérelmeit egyetlen kivétellel elutasították."
Olvass tovább

Szalai Annamária különvéleménye Mónika Show és Joshi Bharat ügyben

Kategória: Aktuális.

Szalai Annamária, testületi tag különvéleményben jelezte, hogy nem ért egyet azzal a 2009. december 9-én született döntéssel, amelynek eredményeként az ORTT irodája által már kivizsgált és súlyosan törvénysértőnek minősített, majd hónapok óta napolt 14 db Mónika és 18 db Joshi Bharat adás ügyében megszűnik a közigazgatási eljárás, anélkül, hogy az ORTT ezen törvénysértések tekintetében bármilyen következményt, szankciót érvényesített volna.
Olvass tovább

A Sláger már perel

Kategória: Aktuális.

A Sláger Rádió Zrt. a benyújtotta keresetét a Fővárosi Bírósághoz az ORTT országos kereskedelmi rádiós frekvenciák tárgyában hozott döntése ellen. A Sláger határozottan támadja az ORTT döntést, amelyet múlt héten hozott a Testület, és amely véleményük szerint számos jogszabálysértést tartalmaz. Keresetükben azt is kérik, hogy a bíróság soron kívül meghozott ideiglenes intézkedéssel tiltsa el az ORTT-t hogy megkösse a műsorszolgáltatási szerződést a jogellenesen győztessé nyilvánított pályázóval.
Olvass tovább

Lemondott az ORTT elnöke Majtényi László

Kategória: Aktuális.

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László. Az Index információi szerint az elnök azért távozott, hogy így tiltakozzon a testület döntése ellen, amivel két új pályázónak, az Adveniónak és az FM1-konzorciumnak adta az országos, analóg frekvenciákat.
Olvass tovább

Magyar gyártású alkotások a médiában

Kategória: Aktuális.

Gyöngyösön, a Cinema Bridge Moziban két nap alatt - mozikban ritkán vetített, vagy éppen a televíziók által csak egyszer sugárzott - olyan egyedi és kiemelkedően színvonalas alkotásokat láthatunk, amelyeket az ORTT az elmúlt években támogatott. Idén a rendszerváltó filmek fesztiválja lesz a Mustra, valamint Cseh Tamásra is emlékezünk.
Olvass tovább

Ma eldőlhet a Danubius és a Sláger sorsa

Kategória: Aktuális.

Ma dönthet első menetben a két országos kereskedelmi rádiós jogosultság sorsáról a médiahatóság. A médiatörvény előírásai szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntéshozatalánál első és második menetben kétharmados, a harmadikban feles többség kell a két országos jogosultság odaítéléséhez. Az elnök csak a két utolsó körben voksolhat. A két elnöki voks nélkül ma 12 szavazatot adhat le az öt tag.
Olvass tovább

Bajnai szerint aggasztó a Danubius és a Sláger frekvenciájának pályázata

Kategória: Aktuális.

Bajnai Gordon álláspontja szerint közérdek az is, hogy a kereskedelmi adók valóban a tőlük megszokott függetlenséggel sugározzanak továbbra is. Kiemelte: nincs módja rá, és nem is kívánja befolyásolni az ORTT döntését, mindössze arra hívja a fel a figyelmet, hogy az ország jó híre és a közbizalom erősítése is azt igényli, hogy olyan döntés szülessen, amelynek eredményeként a legjobb ajánlatok nyernek, azok, amelyek pénzügyileg is képesek teljesíteni a vállalásukat és erre megfelelő garanciák vannak.
Olvass tovább

A Sláger Rádió nagyszabású szimpátia koncertet szervez

Kategória: Aktuális.

Veled vagyok! - kampány üzenettel jelent meg a Sláger Rádió.  A kampány csúcspontjaként a Sláger nagy szabású szimpátia koncertet szervez a Városligeti Műjégpályán 2009. November 8-ára, melynek időzítése azért is fontos, mert ekkorra már az ORTT meg fogja hozni döntését a jelenleg futó frekvenciapályázattal kapcsolatban.
Olvass tovább

Jogerős az ORTT a döntése a TV2 műsorával szemben

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 2008. április 29-én egyhangúlag úgy döntött, hogy a műsorszolgáltató (TV2) megsértette a magánszféra sérthetetlenségét, az információs önrendelkezés és az emberi méltóság feltétlen tiszteletének alkotmányos követelményét, ezáltal pedig a Médiatörvény alapelvi rendelkezését. Az ORTT döntésében 30 percre felfüggesztette a műsorszolgáltató műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását.
Olvass tovább

Az ORTT elmarasztalta a Lánchíd Rádió szexuális tárgyú élcelődését

Kategória: Aktuális.

A Lánchíd Rádió műsorában elhangzott sértő kijelentések súlyát növeli, hogy a Lánchíd Rádió közműsor-szolgáltató. E minőségében saját Műsorszolgáltatási Szabályzata alapján műsorában többségében közszolgálati műsorszámokat sugároz és ebből fakadóan többletvállalások terhelik. Az ORTT határozat megállapítása szerint ennek fényében különösen súlyos és aggasztó, hogy a törvényt és Műsorszolgáltatási Szabályzatot megsértve maga a műsorvezető kezdeményezte a szexuális tárgyú élcelődést.
Olvass tovább