Kihívások az infokommunikációban

Kategória: Aktuális.

Laufer Tamás július 1-jén az IVSZ és az NHH közös szervezésű konferenciáján hangsúlyozta, hogy az IVSZ az informatikai, telekommunikációs és elektronikai gyártással foglalkozó vállalatok érdekképviseleti szervezeteként egy olyan konvergens iparágat képvisel, melynek vállalkozásai 4000 milliárd forintot meghaladó az éves árbevételükkel a GDP több mint 15%-át teszik ki.
Olvass tovább

Fokozatos analóg lekapcsolást tervez az NHH

Kategória: Aktuális.

"Kik a nyertesei az analóg lekapcsolásnak?" címmel tartott előadást dr. Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke kedden a Média Hungary konferencián. Az NHH elnöke beszámolt a digitális átállás folyamatának jelenlegi helyzetéről, vázolta a hátralévő feladatokat és ismertette, hogy a hatóság fokozatosan, összehangolt menetrend alapján akarja 2011 végéig lekapcsolni a magyarországi analóg földfelszíni sugárzást.
Olvass tovább

Egyenletesen nőtt a mobilinternetezők száma

Kategória: Aktuális.

Március végére 13 ezerrel 972 ezerre emelkedett a mobilinternet-előfizetések száma, egy hónap alatt naponta átlagosan 400 új előfizetést regisztráltak a szolgáltatók. A teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfelek száma 22 ezerrel 760 ezerre emelkedett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Olvass tovább

Tovább nőtt a digitális televízió-előfizetések száma

Kategória: Aktuális.

A tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában, 2010. februárban 30 ezerrel 1,178 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma, derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből. A gyorsjelentés a tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatására épül és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 80-85 százalékát fedi le.
Olvass tovább

Folytatódott a digitális televíziózás térhódítása

Kategória: Aktuális.

A tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában, 2010 januárjában 7 ezerrel 1,148 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma, derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből. Az NHH becslései, illetve korábbi felmérései szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül közel hárommillióban van valamilyen előfizetéses televíziós szolgáltatás.
Olvass tovább

Folytatódott a vezetékes telefonszolgáltatás lemorzsolódása

Kategória: Aktuális.

2010 februárjában a januári 1,785 millióról 1,802 millióra nőtt a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma és folytatódott a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatás lassú lemorzsolódása, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).  A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma februárban mintegy ezres bővüléssel 811 ezerre emelkedett.
Olvass tovább

Januárban is bővült a vezetékes szélessávú piac

Kategória: Aktuális.

2010 januárjában folytatódott a vezetékes szélessávú internetszolgáltatás térnyerése és a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatás lassú lemorzsolódása, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Januárban a vezetékes szélessávú előfizetések száma a 2009 végi 1,767 millióról 1,785 millióra emelkedett.
Olvass tovább

Novemberben tovább nőtt a mobilinternetes előfizetések száma

Kategória: Aktuális.

Novemberben az októberi 803 ezerről 865 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma, miközben az egy előfizetőre jutó adatforgalom az októberi 1,56 GB-ról 1,53 GB-ra csökkent - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.
Olvass tovább

Novemberben nőtt az aktív ügyfelek száma a mobilpiacon

Kategória: Aktuális.

2009 novemberében kismértékben, mintegy 9 ezerrel 11 millió 687 ezerre csökkent a három mobilszolgáltató teljes ügyfélszáma, ugyanakkor a forgalmazásban résztvevők száma 66 ezerrel 10 millió 712 ezerre emelkedett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). November végén a teljes ügyfélszám alapján számítva száz főre változatlanul 116,7 előfizetés (hívásfogadásra alkalmas SIM-kártya) jutott.
Olvass tovább